Trump ja republikaanit katastrofin partaalla

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Hillary Clintonin kampanja on varma voitostaan.

ABC Newsin tuore gallup antaa Clintonille 12 prosenttiyksikön etumatkan Donald Trumpiin. Tuoreiden kyselyiden keskiarvo laskee Clintonin johdon 6,1 prosenttiyksiköksi.

Trumpin loppukiri ei ole onnistunut. Mies on jatkanut oman kampanjansa sabotointia. Lauantain puheen Gettysburgissa piti kiteyttää Trumpin tavoitteet ja innostaa joukot vaaliuurnille, mutta puheen lopussa Trump keskittyi kritisoimaan kriitikkojaan luvaten haastaa ahdistelusta syyttäneet naiset oikeuteen. Konservatiiviset kommentaattorit huokaisivat jälleen pettymyksestä.

Georgia, Texas, Utah ja Arizona ovat pelissä. Atlanta Journal-Constitution, osavaltion valtalehti, arvioi Trumpin johdon Georgiassa ainoastaan kahdeksi prosenttiyksiköksi. Arizonassa Clinton on jopa johdossa.

Oma veikkaukseni on, että Arizona menee Clintonille ja muut kolmikosta Trumpille, mutta republikaanit joutuvat nyt pelaamaan puolustusta osavaltioissa, jotka olivat heille aikaisemmin automaattisia äänikoneita. Tämä kertoo Trumpin ja koko puolueen olevan katastrofin partaalla.