Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Trump ja republikaanit katastrofin partaalla

Marko Maunula
Blogit Americana 24.10.2016 17:00
Hillary Clintonin kampanja on varma voitostaan. ABC Newsin tuore gallup antaa Clintonille 12 prosenttiyksikön etumatkan Donald Trumpiin. Tuoreiden kyselyiden keskiarvo laskee Clintonin johdon 6,1 prosenttiyksiköksi. Trumpin loppukiri ei ole onnistunut. Mies on jatkanut oman kampanjansa sabotointia. ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Ei ole kirjoittaja tainnut muuta tehdä kuin tuijottaa numeroita sokeana. Kannattaa yleensä tarkastaa otannat ensimmäisenä, ettei sitten tarvi olla samanlaisessa shokissa kuin brexitin jälkeen.

Maunulan analyysi on samansuuntainen mitä nyt WP:sta tai NYT:sta voi lukea. Clintonin kampanjaporukka suuntaa voimaa ja varoja kampanjoimaan kongressipaikoista koska presidenttipeli näyttää selvältä. Koskaan tuollaiselta takamatkalta ei ole noustu presidentiksi.

Jos joku on käynyt Gettysburgissa, Pennsylvania, niin se on valtava puistoalue pienen kylän laitamilla. Mikähän Trumpin tuolle sisällissodan suurelle taistelupaikalle vei? Hän aloitti raamatulliseti sanoen 153 vuotta sitten (7 score+13) Lincoln oli täällä ja Trump lupasi parantaa ”divisioonat”mutta loppu meni median, järjestettyjen vaalien ja kriitikkonaisten haukkumiseen.

Eiköhän tämä ollut tässä.

Hyvä Porkwrangler, vaaleissa jos missä numerot ratkaisevat.

Ensinäkin demografia. Trump on koko ajan vedonnut vain valkoisiin kouluttamattomiin miehiin, jotka ovat vähemmistö. Loukkaamalla jatkuvasti kaikkia muita ei voi voittaa vaaleja.

Toiseksi suurin osa osavaltioista kannattaa perinteisesti joko demokraatteja tai republikaaneja Vaalit ratkaistaan niissä osavaltioissa, joissa puolueiden ero ei suuri tai joissa suuntaa on mahdollista muuttaa.

Clintonin kampanja on suunnannut rahat ja resurssit juuri oikeisiin kohteisiin. Trumpilta on puuttunut kunnon organisaatio.