Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Tosi-tv-presidentin show sai uuden huipentuman – Donald Trumpin presidenttiys tiivistyy koronavirus-lehdistötilaisuuksissa

Lehdistötilaisuudet palvelevat sekä Trumpin että median etua.
Blogit Americana 17.4.2020 09:21
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Juuri ennen virkaanastumistaan Donald Trump kehotti lähipiiriään suhtautumaan jokaiseen päivään kuin tositv-ohjelmaan. Trump on televisiosukupolven presidentti. Hänen kannattajiensa ikäprofiili käy todisteesta.

Trumpin luonnehdinta omasta hallintotavastaan on napakymppi. Mestariluokan promoottorina Trump tietää, että hänen brändinsä perustuu uhoon, oman rinnan takomiseen, yliampuviin lausuntoihin ja yllättäviin takinkäännöksiin. Johdonmukaisuus ja hiljainen puurtaminen eivät kiinnosta Trump-shown katsojia.

 

Koronavirus-pressitilaisuudet ovat miehen televisiouran tähänastinen huipentuma. Presidentti puhumassa liki koko maailman pysäyttäneestä kriisistä sai suuret kanavat lähettämään tilaisuudet koteihinsa juuttuneelle kansakunnalle.

Trump on selvästi turhautunut, kun koronavirus on estänyt häntä järjestämästä massatapahtumia kannattajilleen. Pressitilaisuudet ovat tarjonneet korvikkeen. Tiedotusten sijasta Trump on syöttänyt kameroille omia teorioitaan taudista ja lääkityksestä, esitellyt itsensä median uhrina, etsinyt syyllisiä kriisiin ja toitottanut omaa erinomaisuuttaan kriisin käsittelyssä.