Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Toimittajat: näin se tehdään!

Marko Maunula
Blogit Americana 13.3.2009 15:15

Uusi perjantai, uusi Jon Stewart -klassikko. Eilisessä Daily Showssa Stewart grillasi talousjournalisti Jim Cramerin halkipoikkipinoon.

Sinänsä huvittavaa, että eräs tämän hetken parhaista haastattelijoista on koomikko. Huolellinen valmistelu, perusteellinen taustatutkimus, ja terävä asenne tekivät haastattelusta tuoreen klassikon.

Stewart on terävä ja hauska. Kysymykset ovat osuvia ja iskeviä sortumatta kertaakaan inttämiseen. Ehdotan pätkää pakolliseksi oppiaineeksi jokaiselle toimittajankoulutuslaitokselle.

Tässä haastattelusta ensimmäinen osa. Koko haastattelun voit katsoa The Daily Show’n sivuilla.

Comedy central/The Daily Show

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Stewart Daily Show’nsa kanssa on yksinkertaisesti se puuttuva juttu Suomen teeveestä. Canal+ näytti sitä jonkun aikaa pari vuotta sitten. Nelonen, Sub, maikkarin maksukanavat jne… herätkää ja ottakaa tämä nerokas miäs ohjelmistoonne!

Loistavaa,Hmmm olemmeko experttejä/asiantuntijoita.Vai mitä me olemme?

Shhhh.Vinkkinä älä usko kaikkea mitä sinulle kerrotaan.Hmmmm,Varsinkaan jos he sattuvat olemaan ns”asiantuntijoita”.Kannattaa höristää korvaa, unohtaa koko juttu ja kuitata se pelkkänä vitsinäKyllä jokaisen pitää mennä itseensä,se voi tehdä rahaa tavoittelevalle psykopaatillekin hyvää näin lamana aikana.Tai sitten ei!

The Daily Show ja Jon Stewart ovat tosiaan parasta A-luokkaa. Ja tää on eittämättä jälleen uusi klassikko.

Tässä ketjussa nousee muuten esiin myös yksi aikakautemme orastava ”totuus”:
TV on tai ainakin alkaa olla aikansa elänyt juttu. TV-pullan rusinat nousevat vähintään ajan myötä sosiaalisen median pintaan sieltä poimittavaksi. Ehkä pienellä viiveellä, mutta kuitenkin. Ja TV-pullan taikina, varsinainen massa, on tarpeetonta — ja aika arvokasta — hiilihydraattia (amerikkalaisten tyypillisesti tilaama kaapeliTV-paketti on luokkaa $60-80/kk -> $700-850/v.!), joka lähinnä lihottaa ja siten huonontaa elämänlaatua, nostaa muita kustannuksia & lyhentää elinikää.

nimim. 6 vuotta ilman telkkaria, enkä usko missanneeni mitään olennaista. Aikaa on kyllä säästynyt paljon huomattavasti mielekkäämpiin asioihin.

Olen samaa mieltä Jaako H:n kanssa: televisio on ollut loistava media, mutta nyt se alkaa olla tiensä päässä. Ei niin kaukana tulevaisuudessa on hetki, jolloin suuret tv-kanavat ovat vastaavanlaisissa vaikeuksissa kuin sanomalehdet nyt. Todennäköisesti sekä sanomalehdet että tv-kanavat selviytyvät kriiseistä, mutta ne selviytyvät siitä ulos aivan toisenlaisina kuin ovat nyt. Sosiaalinen media, internet ja varsinkin niiden aktiiviset käyttäjät haastavat viestintäteollisuuden tavalla, jota ennen ei ole nähty.