Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Tohelot terroristit

Marko Maunula
Blogit Americana 13.6.2010 17:25

Tämän päivän Taliban on eläimiin sekaantuvien, pornoon haksahtaneiden tumpeloiden kerho, joka ei osaa edes suunnitella ja toteuttaa itsemurhapommitusta kunnolla, väittää The Atlantic tuoreessa artikkelissa.

Terroristit eivät ole enää pelottavia pahuuden supermiehiä, vaan onnettomia toheloita, joiden teologia ja taktinen osaaminen ovat erittäin heikoissa kantimissa, lehti sanoo ja pohjustaa väitteensä hyvällä todistusmateriaalilla.

Tohelotkin ovat vaarallisia, mutta heidän kanssaan toimiminen vaatii terrorismin vastaisen strategian hienosäätöä. Ainoastaan ideologiansa ajamat hihhuli-neokonservatiivit ajavat enää sotilaallista strategiaa terrorin vastaisessa taistelussa. Nyt Yhdysvallat suhtautuu terrorismiin lainvalvonnallisena ongelmana, kuten älykkään oikeusvaltion kuuluukin.

Poliisien sekä muiden turvallisuuseksperttien on syytä varautua terroristeihin, joilla ei ole enää resursseja eikä taitoa toteuttaa syyskuun 11. päivän kaltaisia huolellisesti koordinoituja ja mittavia iskuja. Unohtakaa ydinräjähteet Times Squarella tai kemialliset hyökkäykset metroissa. Tämän päivän terroristi on huomattavasti todennäköisemmin ostoskeskukseen pumppuhaulikon kanssa ilmestyvä jihadisti.

Soundtrack: Grateful Dead, Friend of the Devil.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Lehti oli varmaankin nähnyt Kummelin ”combat fighter” videoita.

Bushin missio taisi onnistua,vaikka sitä niin paljon aikanaan kritisoitiin.

Tai sitten mitään teroristeja ei ole ollutkan. Vaikea kuvitella mitään efektiivisempää tapaa tehdä terrori-isku, kuin iskeä sinne kauppakeskukseen ja tappaa sata jenkkiä käsiaseilla, joita myydään jenkeissä kuin maitoa.

Jostain kumman syystä teroristit haluaa käyttää satakertaisesti vaivaa ja suorittaa vain hi-tec iskuja? Not!