Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Tohelot terroristit

Blogit Americana 13.6.2010 17:25
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Tämän päivän Taliban on eläimiin sekaantuvien, pornoon haksahtaneiden tumpeloiden kerho, joka ei osaa edes suunnitella ja toteuttaa itsemurhapommitusta kunnolla, väittää The Atlantic tuoreessa artikkelissa.

Terroristit eivät ole enää pelottavia pahuuden supermiehiä, vaan onnettomia toheloita, joiden teologia ja taktinen osaaminen ovat erittäin heikoissa kantimissa, lehti sanoo ja pohjustaa väitteensä hyvällä todistusmateriaalilla.

Tohelotkin ovat vaarallisia, mutta heidän kanssaan toimiminen vaatii terrorismin vastaisen strategian hienosäätöä. Ainoastaan ideologiansa ajamat hihhuli-neokonservatiivit ajavat enää sotilaallista strategiaa terrorin vastaisessa taistelussa. Nyt Yhdysvallat suhtautuu terrorismiin lainvalvonnallisena ongelmana, kuten älykkään oikeusvaltion kuuluukin.

Poliisien sekä muiden turvallisuuseksperttien on syytä varautua terroristeihin, joilla ei ole enää resursseja eikä taitoa toteuttaa syyskuun 11. päivän kaltaisia huolellisesti koordinoituja ja mittavia iskuja. Unohtakaa ydinräjähteet Times Squarella tai kemialliset hyökkäykset metroissa. Tämän päivän terroristi on huomattavasti todennäköisemmin ostoskeskukseen pumppuhaulikon kanssa ilmestyvä jihadisti.

Soundtrack: Grateful Dead, Friend of the Devil.