Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Tervetuloa Americanaan…

Marko Maunula
Blogit Americana 2.3.2009 14:03

…sekä Suomen Kuvalehden hienoille uusille webbisivuille myös Americanan puolesta!

Americana painottuu pitkälti uuden mantereen asioihin, mutta suomalaisin silmin. Se pyrkii valottamaan täkäläisen politiikan, kulttuurin, ja yleisen elämänmenon käänteitä.

Blogi käsittelee kevyitä aiheita vakavalla kunnioituksella ja tökkii vakavia aiheita kepillä kylkiluihin. Globalisaatio, politiikka, talous, populaarikulttuuri, ja yleiset ajan ilmiöt ovat kaikki kommenttien polttoainetta.

Lastut vaihtelevat lyhyistä parin rivin heitoista pidempiin pohdiskeluihin. Blogi päivittyy usein, vähintäänkin kerran päivässä. Sunnuntai on blogistin lepopäivä.

Eräs nykyjournalismin kiinnostavimmista ajattelijoista, Andrew Sullivan, on kiteyttänyt blogaamisen olemuksen paremmin kuin kukaan muu. Nämä ajatukset muodostavat tämänkin blogin perimmäisen filosofian ja toimintamallin.

Pikaisiin kuulumisiin!


Americana-blogin pitäjä, Marko Maunula, on Suomen Kuvalehden pitkäaikainen avustaja ja Yhdysvaltain tuntija. Hän on asunut Yhdysvalloissa vuodesta 1992, josta valtaosan Atlantassa, Georgiassa. Maunula seuraa aktiivisesti amerikkalaista politiikkaa, globaalitaloutta, kulttuuria ja urheilua.

Päivätyökseen Maunula opettaa Yhdysvaltain historiaa Clayton State Universityssä, metro-Atlantan alueella. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori, erikoisalana Yhdysvaltain taloushistoria (University of North Carolina, 2004). Miehen harrastuksiin kuuluvat perhe, kokkaus, lukeminen, elokuvat ja pakkomielteenomainen University of North Carolinan korisjoukkueen seuraaminen.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Odotan mielenkiinnolla kuinka uusi blogisi tulee käsittelemään Obaman hallinnon onnistumista tehtävässään nostaa USA talousahdingosta.

Asiallista, uusi blogi on nyt framilla. Turussa yritellään tulla perässä miltei SK.fi:n kaltaisella formaatilla…

Kiitos terveisistä, Antsa. Taloutta tämä blogi tulee puimaan runsaasti. Pysy kanavalla.