Tervemenoa, Michele Bachmann!

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Minnesotalainen kongressiedustaja Michele Bachmann ilmoitti, että käynnissä oleva edustajakausi jää hänen viimeisekseen. Hyvä uutinen! Bachmann oli nykyisen poliittisen kulttuurin huonojen puolien ruumiillistuma.

Paranoidi, hyperpuolueellinen ja ideologinen vaahtosuu Bachmann on kansallisesti tunnettu edustaja. Hänen pöyristyttävät lausuntonsa, yrityksensä republikaanien presidenttiehdokkaaksi sekä tarmokas itsensä promootio nostivat hänet säännöllisesti kansallisiin lööppeihin.

Viime esivaaleissa Bachmann hetken aikaa jopa johti republikaanien kenttää, kunnes jopa nykyinen, erittäin konservatiivinen republikaanien äänestäjäkunta päätti, että Bachmann oli liian hihhuli jopa heille.

Bachmann ei ole ainoastaan vahingoittanut republikaanista puoluetta ja vakavasti otettavan konservatismin aatetta. Hänen poliittinen uransa on myös ruokkinut demokraattien ja liberaalien huonoimpia puolia.

Harva edustaja on yhtä tunnettu kuin Bachmann, mutta hänen lainsäädännölliset saavutuksensa ovat olemattomat. Montako Bachmannin ajamaa lakialoitetta on mennyt läpi? Tasan nolla. En usko, että Bachmann edes välitti lainsäädännöstä. Kongressi ei ollut hänelle rauhallisen ja kompromissihakuisen puurtamisen foorumi, vaan itsensä markkinoinnin sekä ideologisen uhoamisen työkalu. Teekutsu-liikkeen suosikki on, valitettavasti, inspiroinut kymmeniä nuorempia republikaanien edustajia, jotka ovat omaksuneet Bachmannin toimintamallin saavuttuaan Washingtoniin.

Bachmannin jatkuva virta valeita, väärinkäsityksiä, paranoiaa, vastustajien demonisointia sekä liki pakkomielteenomaista demokraattien ja presidentti Obaman vihaa tekivät hänestä liberaalien perverssin lempiedustajan. Minnesotan kongressiedustajan kuunteleminen vahvisti liberaalien elitististä, rannikkokeskeistä maailmankuvaa ja edesauttoi heitä sivuuttamaan konservatiivien aidot huolenaiheet troglodyyttisten idioottien huuhaana.

Miksi Bachmann luopuu? Itse arvelisin, että hän haluaa muuttaa pelimerkkinsä rahaksi. Huumorilehti The Onion on todennäköisesti oikeassa.

Viime vaaleissa Bachmannin uudelleenvalinta meni tiukaksi. Kotipiirin äänestäjät olivat ilmeisesti väsyneet edustajaansa, ja hän palasi Washingtoniin hiuksenhienolla marginaalilla. Seuraavat vaalit saattaisivat merkitä Bachmannin tappiota. Koska presidenttihaaveet ovat lopullisesti menneet, Bachmann haluaa poistua kehästä omin ehdoin.

Veikkaan, että Bachmann siirtyy Kongressin kukkulalta K Streetin lobbausfirmojen palvelukseen. Hän pystyy rahastamaan maineellaan ja kontakteillaan vielä vuosikausia. Liittovaltion julkinen vihaaminen ja hyper-puolueellinen hihhulointi-yhdistettynä kulissien takaiseen verkostoitumiseen-on kannattavaa bisnesta joissakin piireissä.

Soundtrack: Townes van Zandt, You Are Not Needed Now.