Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Tavat kunniaan oikeistossa

Marko Maunula
Blogit Americana 7.4.2010 12:17

Onko herrasmiesmäisyys palaamassa Republikaaniseen puolueeseen? Toivottavasti.

Tom Coburn, Oklahoman ultrakonservatiivinen senaattori, älähti hiljattain kannattajilleen ja Fox-uutiskanavalle. Coburn kehoitti äänestäjätapaamiseen saapuneita oklahomalaisia käyttäytymään ihmisiksi ja olemaan uskomatta Foxin propagandaa.

Muutaman vaahtosuun mollatessa Nancy Pelosia, Coburn ryhtyi puolustamaan puhemiestä: ”Moniko teistä on tavannut hänet? Hän on mukava henkilö… Jos joku on eri mieltä kanssanne, se ei tee hänestä pahaa ihmistä.”

Lämmittyään Coburn kritisoi Fox-uutiskanavaa. Hän kehoitti äänestäjiään olemaan uskomatta sen propagandaa, kuten vihjailuja, että uuden lain alla vakuutuksesta kieltäytyvät vangitaan: ”Se ei ole lain aikomus. Tämä on hyvää uutismateriaalia Foxille, mutta se ei ole lain aikomus.” Coburn kehoitti lopussa ihmisiä avaamaan sanomalehden sekä vaihtamaan välillä tv-kanavaa.

Coburnin kritiikki osoittaa, että monet republikaanit ovat saaneet tarpeekseen teekutsujen hysteerisestä kulttuurista, Foxin propagandasta, sekä vaahtosuisista puskista ampujista. Monet kohteliaat konservatiivit ovat syvästi nolostuneita puolueensa rapistuvasta imagosta. Jokaista Joe ”sinä valehtelet!” Wilsonia tasapainottaa monta Coburnia ja McCainia, mutta Foxin ruokkima hysteerinen poliittinen kulttuuri on heiluttanut puoluetta.

Ainakin jotkut republikaanit ovat havahtumassa uskoon, että Rupert Murdochin vahva ote konservatiivisesta mediasta ei ole puolueelle tai liikkeelle hyväksi.

Soundtrack: The Band, Across the Great Divide.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Milloin liberaali Marko Maunula aikoo kirjoittaa demokraateista, jotka ovat täysin kyllästyneitä Obaman sotaretkiin? Maunula on jättänyt kertomatta myös, että Tea Partyn väestä 57 % on republikaaneja ja 43 prosentteja demokraatteja ja sitoutumattomia. Kyseessä on puoluerajat ylittävä kansanliike.

Republikaanien täytyisi ottaa mallia demokraateista ja liberaaleista,kuinka he puhuvat Bushista ja Sarah Palinista. Tavat kunniaan joo ja vaalilupaukset kanssa.
Taitaa Wal-Mart sulkea ovensa ennenkuin Obaman Guantanamo.
Terveydenhoidossa taitaa tulla sama kuvio,luvataan kaikille kaikkea ja sitten kun ei rahkeet riitä niin alkaa priorisointi pohjoismaiden tapaan.
Pääasia,että saadaan illuusio myytyä.
No kansanterveys sentään kohenee.Tulevina vuosina voidaan todeta tilastoista,että kalliiden hoitojen tarve on ”vähentynyt” vaikka sairasvakuutus kattaakin laajemman väestömäärän.