Tavat kunniaan oikeistossa

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Onko herrasmiesmäisyys palaamassa Republikaaniseen puolueeseen? Toivottavasti.

Tom Coburn, Oklahoman ultrakonservatiivinen senaattori, älähti hiljattain kannattajilleen ja Fox-uutiskanavalle. Coburn kehoitti äänestäjätapaamiseen saapuneita oklahomalaisia käyttäytymään ihmisiksi ja olemaan uskomatta Foxin propagandaa.

Muutaman vaahtosuun mollatessa Nancy Pelosia, Coburn ryhtyi puolustamaan puhemiestä: ”Moniko teistä on tavannut hänet? Hän on mukava henkilö… Jos joku on eri mieltä kanssanne, se ei tee hänestä pahaa ihmistä.”

Lämmittyään Coburn kritisoi Fox-uutiskanavaa. Hän kehoitti äänestäjiään olemaan uskomatta sen propagandaa, kuten vihjailuja, että uuden lain alla vakuutuksesta kieltäytyvät vangitaan: ”Se ei ole lain aikomus. Tämä on hyvää uutismateriaalia Foxille, mutta se ei ole lain aikomus.” Coburn kehoitti lopussa ihmisiä avaamaan sanomalehden sekä vaihtamaan välillä tv-kanavaa.

Coburnin kritiikki osoittaa, että monet republikaanit ovat saaneet tarpeekseen teekutsujen hysteerisestä kulttuurista, Foxin propagandasta, sekä vaahtosuisista puskista ampujista. Monet kohteliaat konservatiivit ovat syvästi nolostuneita puolueensa rapistuvasta imagosta. Jokaista Joe ”sinä valehtelet!” Wilsonia tasapainottaa monta Coburnia ja McCainia, mutta Foxin ruokkima hysteerinen poliittinen kulttuuri on heiluttanut puoluetta.

Ainakin jotkut republikaanit ovat havahtumassa uskoon, että Rupert Murdochin vahva ote konservatiivisesta mediasta ei ole puolueelle tai liikkeelle hyväksi.

Soundtrack: The Band, Across the Great Divide.