Taas mahdollista: Trump presidentiksi?

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Perjantain uutinen pistää lopulliset arvailut presidentinvaalin tuloksesta uusiksi. Donald Trumpista saattaa edelleen tulla Yhdysvaltojen seuraava presidentti.

Äänestin Hillary Clintonia sekä esivaaleissa että viime viikolla alkaneessa ennakkoäänestyksessä. Molemmilla kerroilla äänestäminen tuntui kuin hammaslääkärissä vierailulta. Se oli hieman epämiellyttävää, mutta tärkeää.

En voinut äänestää Bernie Sandersia. En pidä populismista ja viholliskuvia painottavasta politiikasta, tuli se vasemmalta tai oikealta.

Itse vaalissa Clinton oli minulle huomattavasti pienempi paha kuin patologinen valehtelija, itse myöntämä seksuaalinen ahdistelija, rasisti, presidentin tehtäväkentästä vain marginaalisesti perillä oleva narsistinen tosi-tv-esiintyjä ja Putin-fani.

Silti en ole innoissani Clintoneista. Sekä Bill että Hillary ovat salailuun taipuvaisia ja harmaalla alueella jatkuvasti toimivia operaattoreita. He ovat liki jatkuvassa kriisimoodissa, valehtelevat. kun oma etu niin vaatii, ja sekoittavat satunnaisesti puurot ja vellit, kuten heidän säätiönsä toimet paikoitellen osoittavat.