Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Sota tiedettä vastaan

Marko Maunula
Blogit Americana 20.2.2015 20:41
Oklahoman republikaanit haluavat koululaisten oppivan vähemmän. Republikaaninen lakialoite haluaa eliminoida ns. Advanced Placement (AP) –kurssit osavaltion lukioista. AP-kurssit on suunnattu oppilaista lahjakkaimmille, ja niiden tarkoitus on valmistaa heitä yliopisto-opintoja varten. Kurssit ovat t...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Voi onnetonta! Jotain olen tästä suhteutumisesta kiistämättömästi merkittävän kansakunnan omaan historiaan jo lukenut, mutta tämä menee jo aivan mahdottomaksi. Historiaa Reader’s Digest/Walt Disney -konseptilla.

Hannu Pietiäinen

Ei pidä provosoitua jonkun hörhön mielipiteistä (Fisher, ei Maunula). Olen muuten pienen oklahomalaisen kaupungin, Lawtonin ”honorary citizen”, kunnia-asukas, siksi kommentti, ei muuten. Oklahomalaiset ovat ihan täyspäistä väkeä.

Hyvä Tapanainen: kyse ei ole yksittäisestä hörhöstä. Vastaavia kampanjoita on ollut vireillä mm. Texasissa, Coloradossa ja täällä Georgiassa. Myös konservatiivinen, arvostettu National Review –lehti on kampanjoinut patrioottisemman historianopetuksen puolesta.