Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Sekstiviestejä Amerikan malliin

Blogit Americana 10.2.2011 14:30
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Kongressiedustaja Chris Lee (R-New York) erosi tehtävästään keskiviikkona. Nopean lähdön syy löytyy nolostuttavista tekstiviesteistä sekä puolivillaisesta seksiskandaalista.

Republikaanien seksiskandaaleille on helpompi nauraa, kiitos puolueen liki koomisen koti-uskonto-isänmaa imagon, mutta kyllä demokraatitkin osaavat. The Daily Beast -sivusto on koonnut ja rankannut viime vuosien puhutuimmat ja pahimmat seksiskandaalit. Republikaanit voittavat, mutta matsi on suhteellisen tasainen.

Tapaus Lee synnyttää enemmän myötähäpeää kuin hihitystä. Internetin aikakaudella jopa kongressiedustajan pitäisi olla kyllin älykäs ymmärtämään, että kuvat saattavat päätyä pian näyttöpäätteille ympäri maailmaa.

Seksiskandaalit ja niiden julkinen vatvominen on nykyisin niin kaavamaista, että epäilen aihetta opetettavan pr-alan luennoilla. Seksiskandaalin käsittely käy neljän asteen rutiininomaisella kaavalla.

1. Kiistä kaikki. ”I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky.”

2. Tunnusta ja jupise jotain yleispätevää inhimillisistä heikkouksista sekä henkilökohtaisista paheistasi. Puoliso seisomassa rinnallasi pressitilaisuudessa on hyvä bonus, kunhan hän ei ryhdy mätkimään sinua kesken lähetyksen.

3. Eroa virastasi. Taitavasti hallittu eroaminen voi pitää ovet auki comebackille. Muista ehdottomasti puhua perheesi merkityksestä ja miten yrität nyt korjata tekemäsi vahingon, parantaa haavat, jne.

4. Palaa julkisuuteen. Satunnaiset televisioesiintymiset ja haastattelut noin vuosi tapahtuneen jälkeen ovat hyvä keino koetella joko jää kantaa taas.

Soundtrack: Hank Williams, Sr., Your Cheatin’ Heart.