Samaa mieltä, mutta päinvastoin

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Tapaus Bowe Bergdahl on osoittautunut, kuinka uskomattoman häikäilemättömiä ja vihansa sokaisemia monet republikaanit ovat.

Vietettyään viisi vuotta talebanin vankina kersantti Bergdahl pääsi vapaaksi toukokuun lopussa. Valkoinen talo oli käynyt salaisia neuvotteluja talibanin kanssa, ja osapuolet pääsivät lopulta yhteisymmärrykseen. Taleban vapautti Berghdalin ja Yhdysvallat viisi Guantanamossa vankina pidettyä talebanin taistelijaa.

Vapauttaminen johti republikaanien uskomattoman nopeaan suunnanmuutokseen. Oikeiston propagandakoneisto teki tyylipuhtaan 180 asteen käännöksen silmänräpäyksessä.

Viisi viime vuotta amerikkalainen oikeisto on satunnaisesti lyönyt rumpua Bergdahlin puolesta. Tilaisuuden tullen se satunnaisesti muistutti, kuinka Obama on epäonnistunut amerikkalaisen sotilaan vapauttamisessa. Presidentin olisi pitänyt tehdä kaikki mahdollinen Bergdahlin puolesta. Kaveria ei jätetä!

Nyt ääni oikeiston kellossa on muuttunut. Presidentti neuvotteli terroristien kanssa! Hän vapautti viisi Amerikan vihollista! Bergdahl ei ollut vapauttamisen arvoinen!