Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Salaliittoteoriat: Onko Barack Obama amerikkalainen?

Marko Maunula
Blogit Americana 23.7.2009 15:15

Salaliittoteoriat ovat yhtä amerikkalaisia kuin jazz, baseball ja omenapiirakka.

Huuhaa uppoaa miljooniin paremmin kuin faktat. Kuulennot kuvattiin salaisessa studiossa, 9/11 oli hallituksen järjestämä operaatio, hallitus tietaa kaiken ufoista, FDR antoi Japanin hyökätä Pearl Harboriin jne.

Eräs uusimpia ja tämän hetken suosituimpia salaliittohittejä on väite, että Barack Obama ei ole Yhdysvaltain kansalainen ja että hänen syntymätodistuksensa on väärennös.

Miehen piipahdus Havajilla tapaamassa isoäitiään oli oikeasti keikka väärennöksen viimeistelemiseksi. Obama syntyi oikeasti Keniassa, sillä joku sikäläinen kylähullu on näin salaliittoteorioitsijoille kertonut.

Toisin kuin normaalit salaliittoteoriat, tämä on houkutellut riveihinsä jopa puoliuskottavia, suhteellisen tervejärkisiä ihmisiä, mukaanlukien CNN-ankkuri Lou Dobbs sekä radiopersoona ja presidentin poika Michael Reagan.

Tsekkaa tämä video kyläkokouksesta, jossa syntymätodistus-salaliittolaiset kaappaavat kontrollin kongressiedustaja Mike Castlen (R-Delaware) äänestäjätapaamisesta.

Obama voisi helposti nitistää salaliittolaisten teoriat näyttämällä alkuperäisen, pitkän kaavan mukaan tehdyn syntymätodistuksen, mutta mitä hyötyä siitä olisi? Me missaisimme tämän sortin koomiset plajäykset.

PS. Marc Ambinder pohti hiljattain ns. birther-salaliittoteorioiden poliittista vaikutusta The Atlanticissa.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Olisihan se se nyt pöyristyttävää jos Yhdysvaltain presidentti joutuisi esittämään syntymätodistuksensa,eihän se ole kuin yksi paperi vain,eikö sen voisi korvata vaikka ala-asteen kevät todistuksella?

”sillä joku sikäläinen kylähullu on näin salaliittoteorioitsijoille kertonut.”

I rest my case.

Pakko lisätä vielä,että Obama on oikeasti ulkoavaruudesta.Hänhän itse on sen sanonut jossain tilaisuudessa eli ei muuta kuin videota youtubeen.Hulluilla halvat huvit,idiooteilla ilmaiset ja sitä rataa.

Obaman syntymäötodistus on jo pistetty nettiin.

http://latimesblogs.latimes.com/washington/2008/06/obama-birth.html

Luonnollisesti hörhöille ei mene mikään kalloon ja tämä onkin heille vain yksi todiste salaliitosta. Päättely perustuu kehäpäätelmään eli salaliitto kykenee väärentämään Obaman syntymätodistukse, mikä taas todistaa että kyseessä on salaliitto ja koska kyseessä on salaliitto, syntymätodistus on väärennös.

Toi paperi taitaa olla just se ongelma ku puuttuu joku leima ja allekirjoitus..
On se ihan totta,että saivarrellaan ihan liikaa.
Voisihan siihen lyödä nyt vaikka Presidentin leiman ja allekirjoituksen jälkikäteen,niin olisi ainakin korkeimmalta taholta asti päätetty paperin olevan pätevä.
Se kylähullu siellä Keniassa on muuten Obaman isoäiti.
Mitä jälkikasvusta voi päätellä,niin kovia ovat puhumaan puutaheinää ja saamaan silti ihmiset uskomaan itseensä,joten hänen puheet voi tosiaan jättää omaan arvoonsa.

jos parak obama on keniasta niin lehmät lentää ja possut ajaa autoa

jos parak obama on keniasta niin lehmät lentää ja possut ajaa autoa