Rick Santorum, raiskaus, ja Jumalan tahto

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Republikaanien presidenttiehdokas Rick Santorum uskoo, että raiskauksesta syntyneet lapset ovat Jumalan lahja.

CNN:n Piers Morgan pisti haastattelussa Santorumin ahtaalle. Morgan pisti Santorumin, absoluuttisen abortin vastustajan, pohtimaan teoreettista tilannetta, jossa hänen tyttärensä on raiskattu, ja raiskaus johti raskauteen. Morgan kysyi josko Santorum tässäkin tapauksessa kieltäisi abortin, tyttärensä aneluista huolimatta?

Santorumin semanttinen paini vastauksen kanssa on liki tuskallista katsottavaa, huipentuen puheeseen raiskauksen seurauksena syntyneestä lapsesta Jumalan tahtona ja lahjana:

”Minä uskon ja ajattelen, että paras tapa lähestyä tilannetta on hyväksyä tämä hirvittävällä tavalla luotu-siis raiskaamalla-lahja, niin rikkinäinen lahja kuin se onkin, elämän lahja, ja hyväksyä mitä Jumala on sinulle antanut.”

Jos uskot, että elämä alkaa munasolun ja siittiön kohtaamisesta, ja että elämä on aina pyhä, ihmisellä ei ole oikeutta lopettaa sitä missään tapauksessa. Santorumin vastaus on pöyristyttävä, mutta loogisempi kuin monen perusrepublikaanin uskomus, että elämä on pyhä – paitsi jos se on alkanut insestissä tai raiskauksessa.

Santorumin vastaus on ymmärrettävä, ja voisin jopa kunnioittaa miehen johdonmukaisuutta. Hän heitti viimeisetkin vähäiset toiveensa presidenttiydestä roskakoriin olemalla rehellinen, looginen, ja uskollinen vakaumukselleen.

Mutta sitten Rick-polo kadottaa kaiken logiikan puolustamalla kuolemanrangaistusta. Eli kaikki elämä on pyhää, mukaanlukien pari viikkoa vanha, raiskauksesta alkunsa saanut sikiö, mutta 18-vuotias valtavan virheen tehnyt nuori mies on poikkeus sääntöön? Näinkö se meni, Rick? Menepäs takaisin pohtimaan asiaa. Vankkana katolisena voisit myös tutustua kirkkosi kantaan kuolemanrangaistuksesta.

Soundtrack: Black, Wonderful Life.