Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Rick Perryn mainos on eettinen pohjanoteeraus

Marko Maunula
Blogit Americana 8.12.2011 16:30

Rick Perryn uusin TV-mainos kiteyttää kaiken, mikä on väärin tämän päivän amerikkalaisessa politiikassa.

Perryn kampanja on pulassa. Surkeat väittelyesiintymiset, heikko tietopohja sekä karisman puute ovat syöneet miehen suosiota. Parin kuukauden takainen gallup-johtaja taistelee nyt poliittisesta tulevaisuudestaan.

Miten Perryn kampanja yrittää virkistää kampanjaansa? Julkistamalla erään vastenmielisimmistä poliittisista mainoksista amerikkalaisen television historiassa.

”Sinun ei tarvitse istua kirkossa joka sunnuntai tietääksesi, että tässä maassa on jokin pielessä, kun homot saavat palvella avoimesti armeijassa, mutta lapset eivät saa avoimesti juhlia joulua tai rukoilla kouluissa,” Perry sanoo mainoksessa: ”Kun olen presidentti, minä lakkautan Obaman sodan uskontoa vastaan. Ja minä taistelen liberaalien hyökkäyksiä uskonnollista perintöämme vastaan.”

Vastakkainasettelun politiikka on ollut viime vuosikymmenten vastenmielisin trendi amerikkalaisessa politiikassa. Täkäläinen politiikka on kovaa kontaktipeliä, ja siinä ei ole sinänsä mitään väärin, mutta Etelän vanhan ”me vastaan ne, ilman kompromisseja” -tyylin leviäminen kansalliseen politiikkaan on edesauttanut koko Yhdysvaltain poliittisen ilmapiirin myrkyttymisessä.

Viime vaalien aikana Obaman kompromissihakuinen tyyli nosti hänet Valkoiseen taloon, ja monet meistä toivoivat voiton osoittavan muutosta koko poliittisessa diskurssissa. On liian aikasta sanoa josko toiveet toteutuvat, mutta Perryn mainos on hyvä poliittinen barometri. Mikäli mainos edesauttaa hänet comebackiin Iowan esivaaleissa, sen tyyli ja viesti toistuu muissa osavaltioissa.

Pidämme sormia ristissa Perryn musertavan tappion puolesta. Se olisi pitkällä tähtäimellä paras tulos koko Yhdysvalloille.

Soundtrack: The Band, Rag Mama Rag.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Where’s the beef?

Perryllä on siis väärä arvomaailma ja väärät mielipiteet? Arvokonservatiivisten mielipiteiden esittäminen on siis vastakkainasettelua ja arvoliberaalit mielipiteet ovat automaattisesti kompromissihakuisia?

Aidosti moniarvoisessa yhteiskunnassa saa vapaasti esittää erilaisia mielipiteitä, vaikka ne eivät miellyttäisikään suvaitsemattomia arvoliberaaleja suomalaistoimittajia.

Tiedottaja edellä ei taida olla harjoittanut ammattiaan kovinkaan pitkään. Kerryhän sanoo filmillä haluavansa kristilliset rukoustuokiot takaisin kouluihin ja homot pois armeijasta. Siinäpä kompromissihakuinen mielipide!

Näin suomalaisesta näkökulmasta joulun viettämisen kieltäminen (mitä se itse asiassa tarkoittaakaan) tuntuu rankalta. Se ei kyllä minusta rinnastu julkihomoihin armeijassa kovinkaan hyvin muuten kuin sellaisen ihmisen mielestä, jonka mielestä armeijassa ei saa olla julkihomoja. Demokratiaan kuuluu kuitenkin, että tehtyjä päätöksiä saa arvostella, ja äänestäjät sitten äänestävät tai eivät äänestä.

Ehkä Perryn ajatusmaailma on tällainen:

”Eräs tärkeimpiä rappeutuvan yhteiskunnan merkkejä on dekadenssin paljas ja röyhkeä esiinmarssi.
Rappio, vähemmistöt ja perversiot marssivat traditioiden, enemmistön ja oikeudenmukaisuuteen perustuvan yhteisöllisyyden yli.
Tämän ohimarssin aikana dekadenssi pyyhkii takalistonsa lippuihin, lakeihin, perinteisiin arvoihin ja enemmistön oikeuksiin.
Tämä rappiosoittokuntamme huutaa ajoittain milloin mistäkin asiasta tasa-arvon nimissä. Yleensä näissä tapauksissa on todellisuudessa kyse kuitenkin oikeastaan epätasa-arvopyrkimyksistä. Projekteista, hankkeista sekä lainsäädännön muuttamisesta kohti yltiösuvaitsevaista kaaosta ja sekasortoa.”
pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi

Onko tällaista Suomessakin, kun ns. yltiösuvaitsevaisto ei hyväksy eriäviä mielipiteitä, vaan heiluttelee vihapuhe-, ja rasismikirvestä, ja yrittää omia itselleen yksinoikeuden määritellä, mikä on oikein ja väärin?

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Biaudet+Lievemm%C3%A4st%C3%A4kin+vihapuheesta+tulisi+harkita+rangaistuksia/1135268132596

””Sinun ei tarvitse istua kirkossa joka sunnuntai tietääksesi, että tässä maassa on jokin pielessä, kun homot saavat palvella avoimesti armeijassa, mutta lapset eivät saa avoimesti juhlia joulua tai rukoilla kouluissa,”

Homoseksuaalien avoin palvelu toimii useammassa sivistysvaltiossa. Julkisten koulujen ja uskonnon kohdalla koulu ei saa pakottaa ketään rukoilemaan, mutta lapset saavar rukoilla vapaa-ajallaan ja välitunneilla niin paljon kun haluavat. Perryn kaltaisille kristityille se, ettei koulu pakota kristinuskoa oppilailleen, on kristinuskon alistamista.

No mainos on taitavaa politikointia ja vetoamista hard core republikaaneihin. Mieshän saa olla mitä mieltä lystää vapaassa maassa, häntä ei tarvitse kannattaa eikä äänestää. Sellaista se demokratia on, mutta ihmisten syrjintä seksuaalisen suuntautumisen varjolla on typerää ja Michele Bachmann höpisee jostain homojen eheyttämisestä.

Video of Michele Bachmann trying to get her photo op in with my 8 year old son. It’s hard to hear but he leans in and tells her that his mom is gay and she doesn’t need fixing.

http://www.youtube.com/watch?v=2K8CGeC2M_U

Kyllähän kirkkohistorian (?) tutkija Markku Ruotsila varmasti pitää Perryn mainoksesta. Ruotsilan näkemyksiä Suomen presidentistä saadaan lukea päivän Hesarista, ja Nykypäivän sivuilla sekä Verkkouutisten sivuilla hän on useasti todistanut miten republikaanit ovat pelastamassa maan demokraattien kynsistä.

Perry on säälittävä punaniska, jonka juna meni jo viikkoja sitten.

Loistava sountrack. The Bandin arvomaailma tuskin kuitenkaan vastaa hra Perryn arvoja vaikka toisaalla yhtye Dixiestä lauloikin. Tai siis ihmisistä kun Dixie vedettiin saloista alas. Tulee mieleen Reagan ja Bruce Springsteenin Born in the USA, siinäkään poliittinen kone ei hoksannut lukea laulun lyriikkaa läpi. No homothan ne runoja lukee.

Kritisoisin vielä enemmän Michele Bachmannia ja hänen touhujaan. Noita idiootteja tuntuu riittävän rebuplikaaneissa.

”hard core republikaaneihin”, ”säälittävä punaniska”, ”noita idiootteja tuntuu riittävän republikaaneissa”

Mielenkiintoisia kommentteja.

^Mielenkiintoisia ja paikansapitäviä!

Arvokonservatiivit ruikuttavat aina sitä, että heitä sorretaan, vaikka heidän oman ideologiansa ydin on pyrkimys estää toisia saavuttamasta samoja oikeuksia kuin heillä itsellään on. Isot miehet!

USA:ssa saisi ehkä olla joululta paremmin rauhassa kuin täällä Suomessa.

HaMi,

Ei varmaankaan Perryn ajatusmaailma ihan noin hulvattoman harhainen ole.