Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Republikaanit ovat yhä tiiviisti Trumpin taskussa: ryhmän puheenjohtaja sai huomata sen asetuttuaan puolustamaan totuutta

Edustajainhuoneen republikaaniryhmän puheenjohtaja Liz Cheney vei puoluetovereiltaan mahdollisuuden teeskentelyyn. Se sai heidät raivoihinsa.
Blogit Americana 6.5.2021 14:24
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Republikaanien kongressiedustaja Liz Cheney Wyomingin osavaltiosta uskoo totuuteen. Vakaumuksen hintana on hänen poliittisen uransa loppu.

Kautensä päättymisen jälkeen ex-presidentti Donald Trump on tehokkaasti ja määrätietoisesti tiukentanut otettaan republikaanisesta puolueesta. 3. toukokuuta Trump julisti verkkosivustollaan, kuinka "tästä päivästä alkaen vuoden 2020 huijausvaalit ovat ISO VALE!”

Tämä sai Cheneyn, pitkäaikaisen Trumpin ja trumpismin kriitikon, hyppäämään avoimeen konfliktiin Trumpin ja puolueensa johdon kanssa.

”Kukaan ei varastanut vuoden 2020 vaaleja,” Cheney vastasi kirjallisessa lausunnossaan: ”Jokainen joka väittää toisin syöttää itse SUURTA VALETTA, kääntää selkänsä oikeusvaltiolle, ja myrkyttää demokraattista systeemiämme.”