Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Republikaanien ruma rahankeräys

Blogit Americana 8.3.2010 16:05
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Taivas on sininen, vesi on märkää, ja politiikka on rumaa peliä. Tämä ei ole varsinaisesti uutinen. Silti, republikaanisen puolueen hiljattain paljastunut rahankeräys-strategiadokumentti vetää kyynisyydessään pohjat.

Republikaanisen puolueen talousjohto tapasi helmikuussa Floridassa. Tapaamisessa aktivistit rakensivat mm. rahankeräysstrategiaa syksyn vaaleja varten.

Republikaanien PowerPoint-esitys paljastaa totuudeksi kaikki demokraattien syytökset. Puolueen strategistit painottavat pelkoa, reaktionääristä asennetta, sekä äärimmäistä negatiivisuutta nykyistä hallintoa kohtaan suoramarkkinoinnin aseina.

Esityksen tekijät suosivat rumaa, pilkkaan perustuvaa strategiaa. Dokumentti esittelee presidentti Obaman, Nancy Pelosin, ja Harry Reidin pahan valtakuntana. Obama on esityksessä maalattu Batman-elokuvien jokeriksi, Pelosi on Cruella de Ville, ja Reid on Scooby-Doo.

Monet republikaanit, kuten Utahin senaattori Orrin Hatch, ovat tuominneet dokumentin selvin sanoin. Sen vuoto julkisuuteen on ollut paha kolaus republikaanien imagelle. Muutama samankaltainen paljastus, ja puolue mokaa miltei varman voittonsa marraskuun vaaleissa.

Soundtrack: Britney Spears, Oops!… I Did It Again.