Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Presidenttiehdokkuus on hyvä bisnes

Blogit Americana 24.7.2015 10:14
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Republikaanien presidenttikisaan on nyt ilmoittautunut 16 ehdokasta. Heistä ehkä kourallisella on mitään mahdollisuuksia kisan voittoon. Miksi muut ovat kisassa? Valtaosin tienaamassa rahaa.

New York Magazine analysoi osuvasti republikaanien hämmentävää esivaalikampanjaa. Lehti todistaa, kuinka republikaaninen mediakoneisto on rapauttanut puolueen esivaali-systeemin.

Fox News, konservatiivinen radio ja kustannusfirmat tarjoavat korkean profiilin republikaaneille runsaasti mahdollisuuksia rahastukseen. Puolueen fanaattisimmat kannattajat muodostavat mittavan, aktiivisen ja kulutuskykyisen ryhmän. Konservatiiviset mediamarkkinat kaipaavat jatkuvasti uusia ja räväköitä kommentaattoreita.

Mike Huckabee tienasi Fox Newsissä 350 000 dollaria vuodessa, ja miehen julkaisemat kirjat satoivat lisää rahaa laariin. Ted Cruz ansaitsi huhutusti 1.5 miljoonaa kirjallaan Time for Truth. Puhujankeikat ja kirjat ovat tienanneet Ben Carsonille hulppeat 27 miljoonaa viimeisen parin vuoden aikana. Pyrkiminen presidentiksi lataa lompakon.