Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Presidentti Trumpille USA on kuin Mad Max -elokuvien erämaa

Marko Maunula
Blogit Americana 21.1.2017 16:23
Presidentti Donald Trumpin virkaanastujaispuhe osoitti, että presidentti Trump on sama mies kuin presidenttiehdokas Trump. Tyyliltään kieliopillisesti huoliteltu ja Trumpin teleprompterilta lukema poikkesi miehen tavanomaisesta tajunnanvirrasta, mutta sen sisältö oli tuttua tavaraa. Trumpin visioiss...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Jos nyt ajateltaisiin, niin kuin varsin monet ajattelevat, että kansalaisten massaa ohjailevat ja johtavat eliitin jäsenet muodostuvat valtaa käyttävistä poliitikoista ja mediasta (eli toimittajista), niin voisimme poimia muutamia ajatuksia Trumpin virkaanastujaispuheesta.

Kuten:
Sillä mikä puolue johtaa hallitusta ei ole todellisuudessa merkitystä, vaan sillä että kansalaiset johtavat hallitusta.
Liian kauan aikaa on pieni joukko kansamme pääkaupungissa korjannut hallituksen palkinnot kun kansalaiset ovat maksaneet viulut.
Pääkaupunki kukoistaa – mutta kansalaiset eivät saa osaansa hyvinvoinnista.
Poliitikot vaurastuvat – työpaikat häviävät ja tehtaat suljetaan.
Eliitti on suojellut itsensä, mutta ei maamme kansalaisia. Heidän voittonsa eivät ole olleet teidän voittojanne, heidän loisteliaat voittonsa eivät ole olleet loistavia voittoja teille; ja kun he juhlivat kansakuntamme pääkaupungissa niin toimeentulosta taisteleville perheillä on ollut vähän juhlittavaa kaikkialla maassamme.

Karhila, ilahdut varmasti nähdessäsi Rouva Trumpin lehden kansikuvassa jalokivipastalautanen edessään. Kansa on ohjannut hallitusta ja suonut Trumpille viisaasti vaurautta, jotta sitä voi näyttää niinkin viisaasti kuin jalokivipastaan!?