Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Ponnettomat mielenosoitukset ovat typerää terapiaa

Marko Maunula
Blogit Americana 8.12.2016 12:18
Andrew Young on kansalaisvaikuttamisen legenda, jota ihailen suuresti. Atlantalainen aktivisti-politiikko oli jo nuorena eräs Martin Luther Kingin keskeisiä avustajia, kansalaisoikeusliikkeen väsymätön organisoija, monien marssien, protestien ja kansalaistottelemattomuusliikkeiden veteraani. Vartutt...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Nykyiset mielenosoitukset eivät ole sen vähemmän osa kokonaista liikettä kuin aiemmatkaan mielenosoitukset. Ja mielenosoituksiin osallistujia on aina kritisoitu siitä, että he ovat osa ongelmaa, kun osallistuvat mielenosoituksiin sen sijaan, että tekisivät jotakin rakentavaa. Kritisoija ei yleensä ole vaivautunut kiinnittämään huomiota siihen, että suuri osa mielenosoittajista tekee koko ajan kaikkea rakentavaa. (Eivät tietenkään kaikki.) Sama tilanne Martin Luther Kingin aikaan kuin nyt, niin mielenosoittajien kuin kritiikin osalta.

Niinpä. Ja minkälaiseen todelliseen tiedonkeruuseen ja analyysiin nämä arviot nykyisten mielenosoitusten tarpeettomuudesta ja epärakentavuudesta lopulta perustuvat?

Ovatko vain journalistista mutua, kuten usein näyttää? Ellei jopa sukupolvitason muutosvastarinnan oireita, sieltä keskiäkäisestä vinkkelistä tulkittuna. Ennen oli paremmin mainittu!

Mielellään näkisi viittauksia todellisiin, vertaisarvioituihin tutkimuksiin tässä kohdin pelkän journalistisen asennemanifestaation ja/tai valistuneen arvailun sijaan. Koskee siis mediauutisointia yleisemminkin.