Pohjois-Atlanta on poliittisen lähitulevaisuuden tuulimittari

Georgian kuudennen vaalipiirin äänestäjät antavat signaaleja, jotka muokkaavat valtakunnallisen politiikan lähitulevaisuutta.

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Donald Trumpin presidenttiyden alkukausi mitataan metro-Atlantassa.

Georgian kuudennessa vaalipiirissä kisattiin tiistaina 18.4. poikkeusvaalit. Trump valitsi piirin kongressiedustajan Tom Pricen terveysministerikseen, ja vaalit etsivät piirille uutta edustajaa.

Ensimmäisellä kierroksella yksikään ehdokas ei saanut yli 50 prosenttia äänistä. Kesäkuun toisella kierroksella paikasta kisaavat Jon Ossoff (demokraatit) ja Karen Handel (republikaanit). Ossoff jäi niukasti suorasta valinnasta ja lähtee hienoisena ennakkosuosikkina toiselle kierrokselle.

Molemmat pääpuolueet seuraavat vaaleja erittäin tarkasti. Vaalipiiri on mennyt republikaaneille 1970-luvulta saakka, yleensä kymmenien prosenttiyksiköiden marginaaleilla. Georgian kuudes on lähiörepublikaanien ja koulutetun valkoisen keskiluokan dominoima vaalipiiri.

Viime vuoden vaaleissa Trump voitti piirin vain yhdellä prosenttiyksiköllä. Trumpin tyyli ja populistinen kampanja ei vedonnut kaikkiin konservatiiveihin. Piirin demograafiset muutokset näkyvät myös äänestyskäyttäytymisessä.