Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Republikaanisen debatin keskeinen myyntiartikkeli oli pelko.

Las Vegasiin kokoontuneet republikaanit väittelivät 15. joulukuuta turvallisuuspolitiikasta. Me opimme jälleen, että Lähi-idän ryysyläisarmeija on suurin vaara amerikkalaisten turvallisuudelle, istuva presidentti ei ole tehnyt kylliksi amerikkalaisten turvallisuuden takaamiseksi ja Yhdysvaltojen pitää toimia äärimmäisen päättäväisesti Isisin valtavaa uhkaa kohtaan.

Rand Paulia lukuun ottamatta ehdokkaat olivat liki yksimielisiä isoista haasteista. Armeija tarvitsee lisää rahaa ja Isisin ilmatilaan pitää lähettää enemmän hävittäjiä. Tiedustelun pitää saada vahvemmat valtaoikeudet muun muassa metadatan keräämiseen.

Pelottelu on tyypillinen strategia amerikkalaisessa politiikassa. Vaalien alla republikaanit pelottelevat yleensä turvallisuudella, kun taas demokraatit keskittyvät pelottelemaan vanhuksia siitä, miten republikaanit vievät heidän eläkkeensä.

Molemmat strategiat toimivat, koska niissä on pieni ripaus totuutta. Suuremmat ongelmat ovat liian isoja eivätkä kyllin mediaseksikkäitä pengottavaksi live-teeveessä.