Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Pat, Haiti, ja Saatana

Marko Maunula
Blogit Americana 15.1.2010 20:58

Pat Robertson, tuo mainio stand-up koomikko teologin valepuvussa, iskee jälleen! Mikä aiheutti Haitin maanjäristyksen? No, tietenkin Haitin vanha sopimus paholaisen kanssa.

Pat pisti historian, teologian, ja geologian uuteen uskoon parin minuutin monologissa. Mies myos kutsui maanjäristystä (ehkä jopa 50,000 kuolonuhria!) ”siunaukseksi valepuvussa.”

Time-lehden webbisivut listasivat Patin viime vuosien greatest hits -lausunnot. Herää kysymys, etta milloin Patista tulee liian kahjo jopa omalle tukiryhmälleen?

Soundtrack: Bill Haley, Crazy Man Crazy.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Ei tuossa videossa mitään ylilyöntiä ollut .
Kristityt vain uskovat Jumalan ja Saatanan vaikuttavan maailman asioihin.
Ei-kristityt eivät tämmöistä ajatusta yliluonnollisesta ymmärrä,mutta ymmärtävät kuinka maailma syntyi tyhjästä.
Kuka siinä sitten kahjo on?

Tosi vastenmielistä kuulla tuollaista ja vielä uskonnon varjolla. Teistit joutuvat tietenkin nyt taas kovin miettimään, miksi tämäkin kärsimys ja tosi vähäosaisille ihmisille. ”Kummastelijalle” voisi tietenkin heittää kysymyksen toiseksi viimeisestä lauseesta, että jos maailma syntyi tyhjästä, saattoi siinä olla takana jotain yliluonnollistakin, tai putkahtikohan se sitten esille vain sattumalta konkreettiseksi ja havaittavaksi ns.pimeästä energiasta ja pimeästä aineesta. Niitähän oletetaan tai jopa tiedetään olevan universumissa edelleenkin runsain mitoin.

Lyhyesti heitettynä:
Ropertson tarkoittaa varmaan uskovansa,että Herran siunaus-rukous toimii paremmin kuin voodoo-touhut. (MOT?)
Pimeä energia ja aine eivät taida kovin konkreettisesti välittää tai miettiä Haitilaisten kärsimyksistä.
Sattumaa lienee,että me ihmiset jotka olemme putkahtaneet esille sieltä pimeästä,huolehdimme runsain mitoin näistä Haitilaisista vielä uskonnonkin varjolla.
Mikä ei ole vastenmielistä – siis huolehtiminen.

Ihan oma luonto joka on heilutellut laattoja niin kauan kuin pallo on ollut avaruudessa killumassa..Ei kaikkea tarvii laittaa Jumalan piikkiin.

Jotenkin sitä vain ihmettelee, miksi tuhoisan maanjäristyksen piti iskeä Haitiin, jossa asiat ovat jo entuudestaan tosi huonolla tolalla. Uskoakseni asialla ei ole sen kummemmin Jumala kuin paholainenkaan. Haiti nyt vaan sattuu sijaitsemaan odottamattomalla tavalla käyttäytyvien mannerlaattojen tuntumassa. Toivottavasti järistykset jäävät tällä kertaa jo tähän jaa maa saadaan rakennettua uudelleen mahdollisimmaan pian, ettei jäljelle jääneiden ihmisten tarvitse kärsiä kovin kauan kovan onnen seuraamuksista.