Onko Vivek Ramaswamy, 38, trumpismin seuraava lipunkantaja? – Ajatus pelottaa niin demokraatteja kuin perinteisiä republikaaneja

Nuoren liikemiehen vetovoima nousee kohisten republikaanien parissa.

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Republikaanisten presidenttikokelaiden viimeviikkoinen väittely teki Vivek Ramaswamysta tähden. Hän on noussut kohisten mielipidetiedusteluissa. Poliittiset kommentoijat ovat kilvan analysoineet syitä nuoren liikemiehen vetovoimaan republikaanien parissa.

Ramaswamy syntyi Ohiossa vuonna 1985 intialaisten maahanmuuttajien perheeseen. Koulutettujen vanhempien lapsi kävi katolista koulua, jonka jälkeen hän opiskeli biologiaa Harvardissa ja lakia Yalessa.

Jo opiskeluaikoina Ramaswamy aloitti liike-elämässä, ja omien sanojensa mukaan hän oli miljonääri ennen valmistumistaan Yalen oikeustieteellisestä. Valmistumisen jälkeen hänen liiketoimensa finanssi- ja bioteknologiassa ovat tehneet hänestä erittäin rikkaan miehen.

Harvardin vuosinaan Ramaswamy hioi debattitaitojaan Harvard Political Unionissa, jossa monet huippuyliopiston terävimmät opiskelijat tinkasivat politiikasta. Nuori Ramaswamy myönsi olevansa vastarannan kiiski, joka tykkäsi väittelemisestä.