Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Oletko sinä SK:n korisguru?

Blogit Americana 16.3.2009 21:41
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Torstai-iltapäivällä käynnistyy eräs urheilumaailman hienoimpia traditioita – amerikkalaisen yliopistokoriksen March Madness. Tänä vuonna ei turneessa näy suomalaisia, mutta pelit ovat silti upeaa katsottavaa.

Kaikkiaan 64 joukkuetta pelaavat armottoman turnauksen, tappio ja ulos -periaatteella. Kolmoset sinkoilevat, korirenkaat tärisevät, isot miehet itkevät. Turnee tarjoaa urheiludraamaa parhaimmillaan. Pelejä voi seurata ilmaiseksi mm. NCAA:n webbisivuilta.

Jotkut pelaajista suuntaavat pian NBA:n tai Euroopan rahaliigoihin, mutta useimmat kohti siviiliuraa insinöörinä, opettajana, sosiologina, tms. Tässä turnauksessa he ovat kaikki amatöörejä, jotka pelaavat koulujensa ja kotivaltioidensa kunnian puolesta.

Ns. bracket-vedonlyönti tekee pelien seuraamisesta vielä hauskempaa. Siihen liittyen olen luonut ESPN-urheilukanavan sivuille Suomen Kuvalehden webbiryhmän. Rekisteröidy ja liity ryhmään nimeltä SK:n kovat. Rekisteröityminen on helppoa ja ilmaista.

Todista koripallotietämyksesi ja poimi otteluiden voittajat. Voittajalle on tarjolla roppakaupalla kunniaa sekä pieni kirjapalkinto, aiheena tietenkin yliopistokoris.

Pelit käynnistyvät Suomen aikaa torstaina, 19. maaliskuuta, noin kello 18:00, eli täytä kuponkisi ennen tätä kellonlyömää.

Soundtrack: Fort Minor, Remember the Name