Nokia ja amerikkalaismedia: toivo hiipuu

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Tulosvaroituksen antanutta Nokiaa hutkittiin myös amerikkalaisessa mediassa. Analyytikkojen enemmistö näyttää skeptiseltä kutistuvan kännykkäjätin tulevaisuuden suhteen.

Wall Street Journal kokosi juttuunsa eri sijoituspankkien arviot Nokian tilasta ja tulevaisuudesta, ja Bank of America – Merrill Lynchiä lukuunottamatta katsaukset eivät juurikaan vala uskoa tulevaisuuteen.

Analyytikkojen konsensus on, että Nokian tulevaisuus riippuu nyt ensiluokkaisen älypuhelimen saamisesta markkinoille ripeästi. Windows-puhelimen suosio ratkaisee paljon – ellei jopa kaiken.

Nokian onneksi BoA-ML:n varovasti optimistinen analyysi näyttää loogisesti johdonmukaiselta. Nokia on muuttamassa kurssiaan, ja kilpailijat ovat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen. BoA-ML myös painottaa Windows-projektin tärkeyttä.

Itse arvioin Nokian tilannetta puhtaasti luentosali-gallupien pohjalta. Viisi vuotta sitten ehkä joka kolmas opiskelijoistani kantoi taskussaan Nokiaa, mutta tänään lukema on pyöreä nolla. Ellei vuoden sisällä opiskelijoista edes muutama surffaa webbia ja tarkasta sähköpostiaan Nokialla, luentosali-analyytikon johtopäätös on selvä: myy!

Soundtrack: Roky Erickson, Goodbye Sweet Dreams.