Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Noita-akkojen teekutsut

Blogit Americana 10.10.2010 13:05
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Delawaren republikaaninen senaattiehdokas Christine O’Donnellin uusi TV-mainos kilpailee ankarasti vaalikauden pohjanoteerauksen tittelistä.

30 sekunnin mittaisen pätkän alussa O’Donnell katsoo kameraa ja vakuuttaa, ettei hän ole noita! (Kyllä, ihan tosi!) Sen jälkeen hän kertoo delawarelaisille äänestäjille olevansa ihan kuin he. Jokaikinen heistä!

Reilut kymmenen vuotta sitten nuori Christine O’Donnell oli vieraillut Bill Maherin silloin suositussa Politically Incorrect -showssa ja kertonut osallistuneensa noitapiirin seremonioihin. Nyt, kampanjan aikana, koomikot ovat kaivaneet vanhat videot esiin ja vääntäneet vitsejä Delawaren masturbointia vastustavasta umpikonservatiivisesta noita-akka ehdokkaasta.

Osoittaen todella huonoa arviointikykyä, O’Donnell päätti tehdä tv-mainoksen, jossa hän kiistää noitasyytökset. Pimeässä studiossa kuvattu ja tekstiltään hämmentävä mainos onnistuu tekemään O’Donnellista viela aikaisempaakin tasapainottoman oloisen ja pohjattoman hämmentyneeltä vaikuttavan ehdokkaan.

Olen varma, että tasapainoiset ja järjestään kiinni pitäneet republikaaniset strategit tuntevat syvää hämmennystä ja häpeää O’Donnellin ehdokkuudesta.

O’Donnell voitti teekutsu-liikkeen avulla puolueen esivaaleissa maltillisen pitkän linjan kongressiedustaja Mike Castlen. Se tosiseikka, että O’Donnellin ura on koostunut pääasiallisesti sosiaalikonservatiivisesta agitoinnista (anti-masturbointi, luomiskertomuksen opetus kouluissa) oli teekutsulaisille vain plussaa. Heidän filosofiassaan kokemus, maltillisuus, ja ilmeisesti jopa älykkyys ovat potentiaalisesti korruptoivia voimia.

Castle olisi todennäköisesti voittanut senaatinvaalit, mutta O’Donnell on, delawarelaisten kunniaksi, ilmeisesti matkalla melko perusteelliseen tukistukseen marraskuun vaaleissa.

Soundtrack: Donovan, Season of the Witch.