New Yorkin kuvernööriä syytetään ahdistelusta: vertailu Trumpiin näyttää, miten kaukana toisistaan USA:n puolueiden moraalikäsitykset ovat

Republikaaniäänestäjät vähät välittivät ehdokkaansa seksiskandaaleista. Demokraateista on tullut tiukemman sukupuolimoraalin vartijoita.

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

New Yorkin osavaltion demokraatteja edustava kuvernööri Andrew Cuomo on ahdistelusyytösten kohteena. Tähän mennessä seitsemän naista on syyttänyt Cuomoa ahdistelusta sekä jopa kourimisesta.

Kasvava demokraattien joukko on ryhtynyt vaatimaan Cuomon eroa. Poliittinen paine miehen ympärillä kasvaa, mutta toistaiseksi kuvernööri on taistellut syytöksiä vastaan ja sanonut pysyvänsä virassaan.

Suhtautuminen Cuomon toimiin osoittaa molempien pääpuolueiden sekä amerikkalaisten suhtautumisen sukupuolimoraaliin olevan muutostilassa.

 

Amerikkalainen poliittinen moraali on muuttuva tekijä. Vielä 1960-luvulla media tai kansalaiset eivät olleet juurikaan kiinnostuneita vaikkapa presidentti John F. Kennedyn avioliiton ulkopuolisista suhteista.