Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

New Orleans: suu messingillä

Marko Maunula
Blogit Americana 8.2.2010 13:51

Jos Detroit voittaa mestaruuden, kaupungissa syntyy mellakka. New Yorkissa juhlat katoavat muun hälinän joukkoon. Minneapolis juo yhden oluen ja menee nukkumaan, sillä huomenna on työpäivä. New Orleans kaivaa tuuban kaapista ja painuu kadulle.

New Orleansin reaktiot pleijari-menestykseen osoittivat jälleen kaupungin charmin. Sen lahjakkuus juhlijana on omaa luokkaansa. Kaksi viikkoa sitten, New Orleans Saintsin voitettua Minnesota Vikingsit, Bourbon Streetillä syntyi spontaani jazz-marssi. Eilisen Super Bowl -voiton jälkeen La Carre Vieuxin kadut olivat liian täysiä jopa bändille.

Kovia kokeneelle kaupungille sen ensimmäinen mestaruus on tärkeää eliksiiriä. Ajattele Suomen v. 1995 maailmanmestaruutta toisessa potenssissa.

Super Bowl -mestaruus plakkarissa ja Mardi Gras -kausi huipentumassa… New Orleansissa on hauskaa seuraavat kahdeksan päivää. Onneksi olkoon, ja laissez les bon temps rouller!

Soundtrack: Rebirth Brass Band, Do Watcha Wanna.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Hieno voitto, hieno homma New Orleansille. Katoin matsin joka tuli livenä Suomessakin otin sen nauhalle, vaikka en mitään jenkkifudiksesta ymmärräkkään niin voitto meni oikealle joukkueelle ja sympatiat olivat New Orleans Saintsin puolella. Suomikin hoitaa lätkän olympiakullan niin saadaan täälläkin bileet pystyyn.