Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Muumit ovat paholaisia!

Marko Maunula
Blogit Americana 29.3.2011 13:46

Landoverin baptistikirkko on eräs internetin nerokkaimpia parodia-sivustoja, ja nyt sen ylläpitäjät ovat ottaneet muumiperheen hampaisiinsa.

Sivusto on kuvitteellisen baptisti-fundamentalistikirkon internet-ministeriö, jossa kirkon edustajat lausuvat painavia sanojaan ajankohtaisista aiheista sekä väärästä teologiasta.

Landoverin tarkat moraalinvartijat ovat löytäneet muumit, ja luonnollisesti taikuutta ja muuta syntiä harrastava boheemiperhe saa ankaran, raamatunlauseiden myötäilemän tuomion kirkon kannattajilta. Jopa haudan takaa Tove Jansson kyydittää pohjoismaalaisia ja japanilaisia lapsia helvettiin, Landoverin edustajat kiteyttävät.

Soundtrack: Onward Christian Soldiers (virsi).

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

No eihän muumeissa mitään pahaa ole, mutta jos ihan totta puhutaan, niin se kyllä muumilaaksossa sikkointällöin vieraillut mörkö oli ihan oikeasti pelottava hahmo. Lapset sanovat jopa näin aikuisina, että heillä menee yhä kylmät väreet selässä kun näkevät niitä muumien mörköjaksoja.

Aika tiukkaa tavaraa. Hirvittävän paljon vaivaa ovat nähneet tehdäkseen hyvin aidon vaikutelman. Niin aidon että liberaalia suomalaista ällöttää.

Tuo on parodiaa joten siinä on vielä joku tolkku mukana, mutta aidot hihhulit osaavat tehdä huomattavasti älyttömämpiä julistuksia ja aivan tosissaan. Aivan riippumatta uskontokunnasta tai -kunnattomuudesta. Ja aina löytyy niitä joihin sanoma uppoaa, myös täällä järkevänä ja maltillisena pitämässämme Suomessa. Esimerkkinä vaikka Zeitgeist.

me ollaan ??? tama mielestani jo summaa koko keskustelun tason – taitaa olla pikkaisen yleissivistyksessa parannettavaa.