Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Mississippin republikaanit: ei sekarotuisille avioliitoille!

Marko Maunula
Blogit Americana 8.4.2011 14:36

Republikaanit ovat raivostuneita vihjailuista, että osa heidän kannatuksestaan sekä anti-Obama maniastaan saattaa johtua rasismista. Jos he haluavat lopettaa syytökset, ehkä heidän kannattaisi luopua rasismista?

Uusi mielipidetutkimus osoittaa, että 46 prosenttia Mississippin republikaaneista haluaa kieltää rotujen väliset avioliitot lailla. Ainoastaan 40 prosenttia kyselyyn vastanneista halusi pitää ne ehdottomasti laillisina, loput eivät osanneet tai halunneet sanoa mielipidettään.

Vanhoina huonoina aikoina Etelän rasistit olivat vankkoja demokraatteja. Abraham Lincolnin puoleen äänestäminen oli sisällissodan häviäjille sukupolvien ajan mahdotonta.

1960-luvulla, demokraattisen puolueen sitouduttua yhä vahvemmin liberalismiin sekä kansalaisoikeusliikkeeseen, konservatiiviset Etelän demokraatit aloittivat vaelluksen republikaaniseen puolueeseen, joka yhä avoimemmin puhui ”osavaltioiden oikeuksien” (lue tässä yhteydessä: oikeus vastustaa kansalaisoikeusliikettä) puolesta.

Tänään Etelä on maan vankin republikaaninen alue. Alueen republikaanisen puolueen osittain rasistiset juuret ovat puolueen sivistyneimmille kannattajille kipeä paikka. He yrittävät joko kieltää tai unohtaa tämän ikävän tosiseikan olemassaolon. Silti, aina välillä ikävät tosiseikat nostavat päitään.

Urbaani Etelä, kuten Atlanta, on saapunut iloiten 21. vuosisadalle, mutta republikaaninen Mississippi on edelleen Mississippi. Vielä ainakin parin sukupolven ajan.

Soundtrack: Massive Attack, Protection.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Eikös se Trump palkannu yksityisetsiviä, onko Obama real ämerikan. Tuossa maassa ei taideta laittaa hulluudelle mitään rajoja, kaikki taputtaa. Mitä hullumpaa sen parempaa, joku siitä käärii fyrkat taskuun.

Ei pitäisi enää puhua lainkaan roduista. Ihmiset ovat aivan samaa rotua ja vieläpä sukua keskenään geenitutkumuksen perusteella. Alkuperäisesti ihminen on ollut mustaihoinen Afrikassa. Ihon vaaleneminen on pitkien aikojen sopeutuma kylmempään ilmastoon mm D-vitamiinin ihosynteesin vuoksi.

Populaatioiden sekoittuminen rikastuttaa geeniperimää ja vähentää periytyvien sairauksien riskiä. Todennäköisesti se vaikuttaa positiivisesti myös väestön keskimääräiseen lahjakkuustasoon. Siksi kaikenlaisia seka-avioliittoja tulisi pikemminkin suosia kuin rajoittaa.

Suomen sisussa oli kannattajia, jotka halusivat rajoittaa seka-avioliittoja ja rotujen sekoitusta ja pitää Suomen ”puhtaana” kulttuurisesti ja geneettisesti.
Tästä joukosta osa tullut varmasti PS:n nuorten siipeen, koska tulihan Teemu Lahtinenkin.