Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Miksi Obama voittaa v. 2012

Marko Maunula
Blogit Americana 4.4.2011 12:42

Presidentti Barack Obama ilmoitti pyrkivänsä toiselle kaudelle. Ellei yllätystä tapahdu, hän voittaa suhteellisen helposti.

Tulevaan todennäköiseen voittoon on monta syytä, joista osa on psykologisia ja osa poliittisia.

Amerikkalaiset, kuten ihmiset yleensä, eivät halua heiluttaa venettä ellei siihen ole tarvetta. Istuvat presidentit häviävät ainoastaan, jos kansa on ollut erittäin pettynyttä heidän valtakauteensa ja jos talous takkuaa pahasti aivan vaalien alla.

Obaman aikakaudella talous kävi kuilun partaalla mutta tokeni. Republikaanit vaahtoavat valtion velkaantumisesta sekä hitaasti toipuvasta työllisyydestä, mutta heidän syytöksensä ovat sytyttäneet ainoastaan tosiuskovat. Talousasioissa amerikkalaisten enemmistö luottaa enemmän Obamaan kuin republikaaneihin.

Sosiaalisissa kysymyksissä amerikkalaiset ovat myös useammin samaa mieltä presidentin kuin oikeistolaisen opposition kanssa. Maan enemmistö haluaa laillistaa homoliitot. Lisäksi teekutsulaisten sekä hihhulioikeiston rasismi on säikäyttänyt maltillisia riippumattomia, vieden tuulta protestiliikkeiden purjeista.

Demograafinen kehitys myös puhuu Obaman uudelleenvalinnan puolesta. Yhdysvallat ruskettuu nopeaan tahtiin. Republikaanien uho maahanmuuttoasioissa on puskenut latinoja sekä muita tuoreita siirtolaisia sekä heidän jälkeläisiään demokraattien leiriin. Amerikkalaisessa poliittisessa kartassa parinkin prosentin heitto merkitsee dramaattista etua.

Obaman poliittinen koneisto on myös mykistävän tehokas operaatio. Istuva presidentti on lahjakkain näkemäni politiikko sitten Bill Clintonin ja Ronald Reaganin, ja hänen apunaan on liki pohjaton vaalikassa, presidenttiyden tuoma painoarvo, sekä luunkova koneisto. Republikaanisen haastajan on kyettävä uskomattomiin urotöihin Obaman lyömiseksi.

Obama on ollut maltillinen keskitien politiikko, jonka rauhallinen sekä kompromissihakuinen johtamistyyli on hitaasti vakuuttanut äänestäjien ei-ideologisen valtaosan. Liberaalit pettyivät, kun Obama ei ollutkaan sosialisti. Konservatiivit raivovat, sillä he näyttävät menettävän järkensä aina kun demokraatti nousee valkoiseen taloon. Obama on tasaisesti tarponut keskitietä väestön hiljaisen enemmistön kera. Tämä vie hänet voittoon ensi vuonna.

Soundtrack: Elliott Smith, Waltz # 2.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Kysymyshän on vain ja ainoastaan siitä, että onko rahaeliitillä käyttöä vielä Obamalle ja toteuttaako hän edelleen rahaelittin vaatimia asioita vai ei. John F. Kennedy raivattiin aikoinaan kylmästi tieltä, kun hän yritti lopettaa rahaeliitin/pankkiiridynastioiden rahantekemisen ja varmaan hän yritti myös torpetoida/paljastaa muitakin elittin suorittamia operaatioita. Aiheista löytyy kyllä tietoa ja kirjallisuutta vaikka millä mitalla.

Tämä rahaeliittihän on rakentanut kunnon hämähäkin seitin, jolla he ohjaavat USA:n ulkopoliitiikkaa (esim. CFR:n kautta) ja kaikkea muutakin, joka liittyy rahaan ja sen kautta valtaan (on kysymyksessä sitten ainakin USA, Israel tai Eurooppa). Esim. Rotchildin rahadynastia kun eivä häviä missään kriisissä oikeasti rahojaan, muuten kuin vain hämäyksen vuoksi. Miksi he häviäisivät oikeasti omia rahojaan, he kun ohjaavat isoihin rahoihin liittyviä tapahtumia esim. täällä Euroopassa ja USA:ssa (jossa he ovat luoneet ja omistavat oman osansa FED:stä!).

” hänen apunaan on liki pohjaton vaalikassa, presidenttiyden tuoma painoarvo, sekä luunkova koneisto”
Sen lisäksi hänen apunaan on valtavirtamediat, eli suurin osa tv-kanavista ja sanomalehdistä, joiden rooli on tasavallan alkuajoista lähtien ollut valtaapitävien vahtikoirana oleminen. Nykyään niiden rooli on lähinnä sylikoira.

USA:n historian korruptoituneimman presidentin, Bill Clintonin, ajoista lähtien, nämä valtavirtamediat ovat pyrkineet vaientamaan kaikki demokraatteihin kohdistuneet väärinkäytösepäilyt tai haitalliset paljastukset. Toisen puolueen edustajia sen sijaan hutkitaan oikein antamuksella ilman mitään faktoja.

Pelikenttä ei siis ole lainkaan tasapuolinen, mutta harvoinpa elämä sitä on.

Kansa ymmärsi tehneensä suuren virheen, kun antoivat demokraateille vallan kaikissa kolmessa, edustajanhuoneessa, senaatissa ja valkoisessa talossa. Nyt Obaman radikaali uudistuslinja on jäissä, mutta paljon tuhoa hän ehti lyhyessä ajassa saamaan aikaan. Kysymys kuuluukin, löytyykö kansan syvistä riveistä riittävästi tahtoa peruuttaa niitä..

Obama voittaa, vaikka jotakin siellä maassa salataan.

”Hawaii State Sen. Sam Slom told : In any event, here is the president of the United States, you’ve got to have [a birth certificate to present], why don’t we require that of the president?”

Read more: Hawaii senator wonders what Obama’s concealing http://www.wnd.com/