Miksi konservatiivit eivät ole hauskoja?

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Amerikkalaisessa mediakentässä on kaksi jyrkän puolueellista nurkkausta: konservatiivit dominoivat puheradiota, ja liberaalit hallitsevat komediaa.

Amerikkalainen puheradio on täysin konservatiivien hallussa. Aamusta iltaan kuuluu jatkuva tulva konservatiivista hölötystä. Atlantan kuunnelluimman ”uutis”kanava WSB 750:n viikonpäivien ohjelma on yksitoikkoista: klo 9–12 on äänessä Herman Cain, 12–15 Rush Limbaugh, 15–17 Sean Hannity, 17–19 Erick Erickson, ja Hannity palaa taas ääneen 19–20.

Kommentaattorien epistola on aina sama: Obama on syvältä, demokraatit haluavat tuhota Yhdysvallat, ja Amerikka on number one!

Liberaalit ovat yrittäneet pariinkin otteeseen aloittaa arvomaailmaansa heijastavan radiokanavan, mutta yritykset ovat epäonnistuneet. Air America toimi vuosivälillä 2004–2010, mutta kanava oli lähinnä tylsä. Liberaali ideologia sopii huonosti radio-formaattiin. Kovasta kommentoijakatraasta (Rachel Maddow, Al Franken) huolimatta Air American kuuntelu oli lähinnä haukotuttava kokemus.