Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Maine: Homot puolustavat avioliittojaan

Marko Maunula
Blogit Americana 28.8.2009 16:30

Viime vuosien poliittinen kuuma peruna, homojen avio-oikeus, on jäänyt terveydenhoito-keskustelun varjoon. Mediapimennosta huolimatta taistelu jatkuu kiivaana.

Maine laillisti homoliitot tämän vuoden toukokuussa, mutta liittojen vastustajat eivät ole luovuttaneet. He ovat keränneet nimikirjoituksia järjestäkseen aiheesta kansanäänestyksen marraskuun vaalien yhteydessä.

Homojen oikeuksia puolustavat aktivistit kautta maan ovat kiinnittäneet huomionsa pieneen Uuden Englannin osavaltioon. Aktivistien kampanjakassa näyttää olevan kelvollisessa vedossa, ainakin hyvin tuotettujen televisiomainosten perusteella.

Mainos on taitava veto homoliittojen puolustajilta. He kytkevät homojen avioliitto-oikeudet perinteisiin Uuden Englannin arvoihin, kuten vahvaan oikeudenmukaisuus-periaatteeseen, tasa-arvoon sekä individualismiin.

Liittojen vastustajien on vaikea vastata haasteeseen ilman, että he näyttävät ilkeiltä, tasa-arvoa vastustavilta sortajilta.

Soundtrack: The Waterboys, Fisherman’s Blues.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Miksi ”homot eivät saisi puolustaa avioliitto-oikeuksiaan”? Saahan ne täällä suvaitsemattomuuden viimeisessä linnakkeessa suomessakin mennä avioon, mutta muutamat papit eivät vieläkää suostu vihkimään heitä!

Itse edustan sitä katsantokantaa, että adobtio-oikeutta en heille soisi, sillä lapset joutuvat silloin koulukiusatuiksi ym..

Erkki K. Laakso
Alavus
http://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

Hyvä mainos,mutta pitää muistaa että vastassa on ihmiset jotka kiihottuvat lukiessaan raammattua ja laukeavat lopuksi aseen piippuun ,näin lainatakseni Bill Maheria.

ongelma ei ole kuitenkaan ihmiset joilta lentää laatta homoja ajatellessaan vaan se porukka joka oikeuksiaan ajaessaan saa homoilta laatan lentämään. He eivät ole tulossa,he ovat olemassa,.heidän ongelmansa on,ettei heidän seksuaalisuuttaan suvaitse edes homoseksuaalit,vaikka he eivät vahingoita ketään,toteuttavat vain seksuaalisuuttaan ja saavat mielihyvää siitä.
Ei näissä ole kysymys suvaitsevaisuudesta vaan populaarikulttuurista.
Niinkuin politiikassakin Che on cool Hitler ei.