Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Lisää terveydenhuollosta – yleisesti ja yksityisesti

Blogit Americana 29.10.2009 13:01
Marko Maunula
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Olen kirjoittanut tässä blogissa moneen otteeseen terveydenhoidon uudistuksesta. Tulevaisuudessa aion kirjoittaa aiheesta myös uudesta ja henkilökohtaisesta potilaan näkökulmasta. Minulla todettiin hiljattain leukemia.

Tauti kuulostaa pahemmalta kuin mitä se on. Lääkäreiden mukaan minulla on noin 99,99 prosentin varmuudella tauti nimeltä karvasoluleukemia. Se on äärimmäisen harvinainen, mutta aniharvoin kuolemaan johtava leukemian alalaji. Kun kerroin uutiset hyvälle lääkäriystävälleni, hän onnitteli minua erinomaisesta mausta leukemioiden suhteen.

Tulen käsittelemään tautiani satunnaisesti. En halua kirjoittaa tautipäiväkirjaa. Ennemminkin pyrin omien kokemusteni kautta kertomaan millaista on olla potilas amerikkalaisessa yksityisessä terveydenhoitojärjestelmässä: miten yksityiset vakuutukset toimivat; miten sairaalat käsittelevät potilaita; miten hoitojärjestelmäni toteutuu, jne.

Valtaosa blogeista edelleen käsittelee politiikkaa ja amerikkalaisen kulttuurin ilmentymiä, eli blogin perusluonne tulee säilymään entisellään. Olen erittäin hyvässä kunnossa henkisesti ja anemiaan liittyvää uupumusta lukuunottamatta fyysisestikin ihan hyvässä vedossa, eli blogaustahti tulee jatkumaan suurinpiirtein entisellään.

Pikaisiin kuulumisiin. Cheers,

Marko

Soundtrack: The Beatles, I’m Only Sleeping.