Laiva on lastattu ehdokkailla

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Republikaanien ehdokaslista alkaa täyttyä. Muutama varteenotettava presidentti-toiveikas panttaa vielä ilmoittautumistaan kisaan, mutta on vain ajan kysymys koska Scott Walker, Jeb Bush ja Chris Christie, Bobby Jindal ja Donald Trump virallistavat ehdokkuutensa.

Ehdokkaiden runsas määrä kertoo republikaanisen puolueen etsikkoajasta. Puolue on hyvä voittamaan vaaleja, mutta sen linja ja hallinto-ideologia ovat parhaillaan hieman hakusessa. Ennakkovaalien äänestäjät valitsevat puolueensa presidenttiehdokkaan, mutta he myös määrittelevät republikaanien linjan lähitulevaisuudessa.

Isosta ehdokasjoukosta löytyy niin sosiaalisia konservatiiveja kuin libertaarikin. Wall Street -establishmentillä on muutama ehdokas, kuten myös lähiöiden vihaisilla teekutsu-komppaajilla. Ainoastaan vanhakantaiset, maltilliset Rockefeller-republikaanit ovat ilman ehdokastaan, vaikkakin Jeb Bush ja Chris Christie ovat heitä lähellä.

Ohessa lyhyt summaus eri republikaaniehdokkaiden keskeisistä ideoista. Listasta löytyvät niin viralliset kuin pian ehdokkuutensa julistavat kandidaatitkin.

Rand Paul