Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Kuuntele Trumpia kuin huoltoaseman kahvikerhoa

Marko Maunula
Blogit Americana 2.5.2017 17:42
Vappuviikonloppuna presidentti Donald Trump antoi tukun lausuntoja, joita on vaikea tarkastella ilman typertynyttä hämmennystä. Trump kutsui Filippiinien presidentti Rodrigo Duterten vierailulle Valkoiseen taloon. Duterte on kehoittanut filippiiniläisiä poliiseja ja kansalaisia ottamaan oikeuden omi...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Ilmeisesti on päässyt tapahtumaan niin, ettei Trumpin äänestäjät oikeasti uskoneet hänen olevan sellainen kuin on osoittautunut. Ihmiset ovat tottuneet siihen, että kun vaalikampanjointi on ohi, tyyli muuttuu presidentilliseksi. Huono puoli asiassa on se, että USA:n presidentillä on oikeasti niin paljon valtaa, että joutuessaan vääriin käsiin se valta saattaa aiheuttaa maailmankatastrofin. Jonkun olisi sopivalla hetkellä vihellettävä tämä peli poikki ja talutettava presidentti takahuoneeseen. Se taho löytyy USA:n hallinnosta, ja toivottavasti se ymmärretään siellä ennenkuin on myöhäistä.

Ei USA:n presidenttiä voi kuunnella kuin huoltoaseman kaljaveikkoja.
Kaveri puhuu kuin ei olisi edes alakoulun tietoja historiasta.

Presidentti Jackson kuoli 16 vuotta ennen sisällissotaa, mustien oikeustaistelija Douglass kuoli 1895 (Trump toivotti onnea valitsemallaan uralla) ja hän kertoi republikaanien kokouksessa että harvapa tiesi että Lincoln oli republikaani. Trump oli siinä porukassa ainoa, joka ei tiennyt.

En pitänyt Bernie Sandersista hänen änkyröintinsä takia (olen tavannut miehen yli 30 vuotta sitten) mutta hänen paras puheensa on tässä linkissä:
https://www.youtube.com/watch?v=AmR6XYVEKWI