Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Kuka on typerin kongressiedustaja?

Marko Maunula
Blogit Americana 14.4.2012 13:30

Demokratiassa on se huono puoli, että ihmiset saavat sellaiset edustajat kuin he ansaitsevatkin, sanoi Winston Churchill. Tästä johtuen eduskuntiin, parlamentteihin ja kongresseihin paasee aina livahtamaan muutama raskaan sarjan idiootti.

Floridan republikaaninen kongressiedustaja Allen West kanavoi sisäistä Joe McCarthyaan julistamalla, että noin 80 demokraattien kongressiedustajaa ovat kommunistisen puolueen jäseniä. Ei siis liberaaleja, sosialisteja tai sosiaalidemokraatteja, vaan aitoja, ideologisesti putipuhtaita, jäsenkirjaa kantavia kommunistisen puolueen kannattajia.

West on teekutsu-liikkeen suursuosikki, häpeämätön oikean laidan hihhuli, joka on aikaisemmin verrannut presidentti Obamaa kolmannen maailman diktaattoriin, puolustanut taliban-sotilaiden ruumiiden päälle virtsanneita sotilaita ja käskenyt liberaaleja politiikkoja painumaan helvettiin sekä pois Amerikasta.

Tällä hetkellä West pitää hallussaan kongressin pahimman ääliön titteliä, mutta hänellä on pari vahvaa haastajaa. Pari kuukautta sitten John Fleming (R-Louisiana) otti totena huumorijulkaisu The Onionin artikkelin, joka kertoi Kansasiin avatusta abortti-viihdekeskuksesta, jossa naiset voivat rentoutua, shoppailla ja bailata yökerhossa abortin ohessa.

Toinen kova haastaja on entisen vaalipiirini Hank Johnson (D-Georgia), joka tosissaan kysyi, josko Yhdysvaltain aikomus lähettää lisää joukkoja Guamin sotilastukikohtaan saattaisi aiheuttaa koko saaren uppoamiseen mereen.

Hyvin pelattu, edustaja West, mutta muistakaa, että tittelin puolustaminen vaatii jatkuvaa kamppailua. Odotamme innolla seuraavaa pamautusta.

Soundtrack: The Beatles, Fool on the Hill.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Jokaisessa maassa on omat zhirinovskimaiset poskensoittajapoliitikkonsa, joiden leukaperiä tuuli heiluttaa. Se, että moisia pääsee poliittisiin johtaviin asemiin on tietenkin heijastuma äänestäjäkunnasta ja sen sivystystasosta.
Olen saanut sellaisen vaikutelman, että amerikkalainen elämäntapa ja ajatusmaailma on yleensäkin hyvin suoraviivaista, asiat yksinkertaistavaa, ja tärkeintä on action, olipa se mitä hyvänsä.
Jäänyt mieleen erään kongressiedustajan ratkaisumalli Afganistanin tilanteeseen jo vuosia ennen sen miehitystä; ”tapetaan Talibanin johto, ja käännytetään kansa kristinuskoon.”
Suomalaistenkin poliitikkojen suusta loikkii sammakkoja, mutta onneksi täällä ei aivan ylletä amerikkaiselle tasolle idiotismissa.

Tarvinneeko kisaa viedä Suomessakaan hihhulitasolle. Eivätkö arki ja perussuorittajat täälläkin riitä ennen Teuvo Hakkaraista, Juha Mietoa, Suti Aittoniemeä ja Lasse Vireniä vankan sekoilutason saavuttamiseksi.

Jutta Urpilainen – SDP:n kuumin kyky, joka tietää köyhyysrajan Suomessa kulkevan 3000 e/kk ansioissa. Ja jonka jokaisesta eleestä näkee, että 90% aiheista menee yli hilseen. Minusta Sarah Palinille ei pitäisi työväentaloilla liikoja naureskella.

Ilkka Kanerva – mies joka on pettänyt puoluetoverinsa, äänestäjänsä ja lähiomaisensa niin moneen kertaan, että se on jo taidetta. ”Luuletteko todella, että 17 000 e lahjus vaikuttaisi minuun jotenkin”, kuten Mestari osuvasti kiteyttää. Itsereflektion laadusta ja määrästä kertonee myös tavoite väitellä tohtoriksi em. ansioiden perusteella.

Anni Sinnemäki – ”Seuraavan hallituksen tärkein tehtävä on lisätä onnellisuutta”. Voi olla että kansa arvostaa asuntoja, koulutusta, terveydenhuoltoa ja työpaikkoja hieman enemmän kuin postmarxilaista nonsensea.

Ja niin edespäin. Eiköhän vanha manner pidä pintansa USA:han verrattuna ihan kotimaisinkin kyvyin suorastaan verrattomasti tässä sarjassa.

Miten Westin mukaan teoissa näiden toisten kommunismi ilmenee ja mikä hän on miehiään ? Ettei vain Suomen Vestisiä tai Virtasia etnoltaan ?

”Pari kuukautta sitten John Fleming (R-Louisiana) otti totena huumorijulkaisu The Onionin artikkelin, joka kertoi Kansasiin avatusta abortti-viihdekeskuksesta, jossa naiset voivat rentoutua, shoppailla ja bailata yökerhossa abortin ohessa.”

Selvästi pätevä Turun Sanomien toimittajaksi.

On jotenkin ymmärrettävää joidenkin kyläpolitikkojen pääsevän eduskuntaan vahvasti pupulististen toimien ja puheiden ansiosta.
Sensijaan on täysin käsittämätöntä miksi täysin tolloja päästetään ministereiksi jokaiseen hallitukseen. Tasa-arvo ja aluekiintiöiden johdosta olemme nähneet jatkuvasti kykenemättömiä ja yhteiskunnalle kalliita virhepäätöksiä tekeviä ministereitä. Mahtaako taustalla olla ykkösministereiden halusta hoitaa puheenjohtajien kesken tärkeimmät asiat etteivät tollot pääse päätöksiä sotkemaan. Lipposen ajoilta kuului narinaa kun akat istuivat porstuassa odottelemassa mitä Niinistö ja Lipponen päättivät. Sama linja on jatkunut kaikissa muissakin hallituksissa. Jokaisesta on helppo löytää noin kolme-neljä ministeriä onnetonta ministeriä.

Eräs nimeltämainitsematon kansanedustaja aikoinaan, parikymmentä vuotta sitten, olohuoneessamme totesi, että ”mikäli ihmiset tietäisivät, miten olemattomalla ymmärryksellä päätöksiä tehdään, kansa olisi kauhun partaalla” Valitettavasti olen havainnut asian pätevän edelleen kaikkine Kyllösen km-korvauksia koskevia aivopieruja myöten.

Ainoa lohtu, verrattuna rapakon takaiseen tilanteeseen, on parikin asiaa. Aivan mikä tahansa täällä ei mene läpi, johtuen olennaisesti paremmasta perussivistyksen ja koulutuksen tasosta. Vaikka emme joka prkleen käänteessä rukoile jumalan varjelusta Isänmaalle ja seiso karvareuhka rinnan päällä lätkämatsin alussa, käy kirkossa publikaanien tapaan kiillottamassa arkipäivän synneissä rypenyttä ulkokuorta kuin äärimmäisessä pakossa (häät & hautajaiset ) ja edes peruspöljä, omaan erinomaiseen jumaliseen uskoonsa ja besserwisseriläiseen maailmankatsomukseensa nojaava Räsänen tulee tuskin koskaan esittämään evoluutioteorian kieltämistä kouluissa, saati esittämään vakavalla naamalla Palinin kaltaisen idiootin näkemyksiä. Ja siitä aivokuolleesta olisi voinut tulla VP, God Bless The Whole Earth…

Toisekseen, huolimatta teknologisesta kehityksestään, joka miltei vetää vertoja Japanille ja Etelä-Korealle, amerikkalaisten Akilleen kantapää on siinä, että värisokeus on siellä yleisempää kuin missään muualla. Ei ole kuin musta ja valkoinen, harmaata ei ole keksitty, kuin talouden puolella, jossa sitä pyöritetään maahanmuuttaneita hyväksi käyttäen. On vain oikea, ja väärä tapa ajatella. Se, mitä Euroopassa pidetään oikeutena ja kohtuutena ja itsestäänselvyytenä, on toispuol merta kommunismia, esim sosiaaliturva, terveydenhuolto verovaroin kustannettuna. kukaan ei tohdi kyseenalaistaa oikeutta hillua pitkin maailmaa PUOLUSTUSbudjetin taaloilla sotkeentumassa muiden asioihin, ihan vaan öljyn saannin turvaamiseksi. se olisi epäisänmaallista toimintaa, ja komukin leima otsassa het.

Pahoin pelkään, että suurimmat talousongelmat ovat vielä edessä, ja niihin verrattuna Kreikan hiekkalaatikkoleikit ovat todellista näpertelyä. edesmennyt Neuvostoliitto kaatui jo kauppaopiston ensimmäisenä vuonna opetettavien asioiden ymmärtämisen puutteeseen, The Land of Proud n Free toisen vuoden joululomaan mennessä oppimattomiin juttuihin, ja silloin helisee ja kilisee niin jenit, taalat kuin eurotkin alamäkeen. Ja pöljät jenkkipoliitikot vain nopeuttavat aikataulua, joten hankkikaa säilykkeitä, paljon :D

Näitä kansallisaarteita löytyy meidänkin eduskunnasta. USAssa raha on puhunut aina avoimesti-meillä ehdokkaitten tukijat ovat hyvin varovaisia. Demokratian tuoteselosteen pitäisi sisältää varoitus näistä sallituista idiootti-lisäaineista !

Voitaisiin Suomessakin laatia laki , joka mahdollistaisi kutsua nimillä , haukkua, naureskella joskus vaikkapa livauttaa metrihalolla niitä henkilöitä , jotka yrittivät maanpetoksellisella tavalla lanseerata sosialismin Suomeen vaikka tämän syöpälajin haittapuolet oli tuossa ihan lähellä havaittavina. Hirvittää kuunnella ylepuheesta vanhoja pätkiä 60- 70- ja jopa vielä 80-luvulta. Siinä olisi laki minun mieleen. Vangitsemisiin ei kannata mennä kun ei ole laitospaikkoja riittävästi horsmaa haukkaamattomille haahuilijoille.
Veikko