Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Kuka on typerin kongressiedustaja?

Blogit Americana 14.4.2012 13:30
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Demokratiassa on se huono puoli, että ihmiset saavat sellaiset edustajat kuin he ansaitsevatkin, sanoi Winston Churchill. Tästä johtuen eduskuntiin, parlamentteihin ja kongresseihin paasee aina livahtamaan muutama raskaan sarjan idiootti.

Floridan republikaaninen kongressiedustaja Allen West kanavoi sisäistä Joe McCarthyaan julistamalla, että noin 80 demokraattien kongressiedustajaa ovat kommunistisen puolueen jäseniä. Ei siis liberaaleja, sosialisteja tai sosiaalidemokraatteja, vaan aitoja, ideologisesti putipuhtaita, jäsenkirjaa kantavia kommunistisen puolueen kannattajia.

West on teekutsu-liikkeen suursuosikki, häpeämätön oikean laidan hihhuli, joka on aikaisemmin verrannut presidentti Obamaa kolmannen maailman diktaattoriin, puolustanut taliban-sotilaiden ruumiiden päälle virtsanneita sotilaita ja käskenyt liberaaleja politiikkoja painumaan helvettiin sekä pois Amerikasta.

Tällä hetkellä West pitää hallussaan kongressin pahimman ääliön titteliä, mutta hänellä on pari vahvaa haastajaa. Pari kuukautta sitten John Fleming (R-Louisiana) otti totena huumorijulkaisu The Onionin artikkelin, joka kertoi Kansasiin avatusta abortti-viihdekeskuksesta, jossa naiset voivat rentoutua, shoppailla ja bailata yökerhossa abortin ohessa.

Toinen kova haastaja on entisen vaalipiirini Hank Johnson (D-Georgia), joka tosissaan kysyi, josko Yhdysvaltain aikomus lähettää lisää joukkoja Guamin sotilastukikohtaan saattaisi aiheuttaa koko saaren uppoamiseen mereen.

Hyvin pelattu, edustaja West, mutta muistakaa, että tittelin puolustaminen vaatii jatkuvaa kamppailua. Odotamme innolla seuraavaa pamautusta.

Soundtrack: The Beatles, Fool on the Hill.