Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Koristähti: ”Olen homo.”

Marko Maunula
Blogit Americana 29.4.2013 19:06

Jason Collins, Washington Wizards -koripallojoukkueen sentteri, astui ulos kaapista. Hänestä tuli ensimmäinen aktiivinen pääsarjojen pelaaja, joka tunnusti avoimesti homoutensa.

Collins kirjoittaa seksuaalisesta suuntautumisestaan ensi viikolla ilmestyvässä Sports Illustrated -lehdessä:

”Kukaan ei halua elää pelossa. Olen aina pelännyt sanovani jotain väärin. En ole koskaan nukkunut hyvin. Mutta jokainen kerta kun olen jakanut salaisuuteni, tunnen itseni vahvemmaksi ja nukun hieman paremmin.

Näin suuren salaisuuden vaaliminen vie valtavasti energiaa. Olen kärsinyt vuosikausia sekä mennyt todella pitkälle suojellakseni salaisuutta. Olin varma, että maailmani romahtaisi jos kaikki saisivat tietää totuuden. Silti, kun tunnustin seksuaalisuuteni, tunsin itseni kokonaiseksi ensimmäistä kertaa. Huumorintajuni oli edelleen sama, käyttäytymiseni ei muuttunut ja ystäväni tukivat minua edelleen.”

Huhujen mukaan kansallisesti tunnettu NFL-tähti aikoo myös julkistaa homoutensa lähiviikkoina.

Näin maailma, ja Yhdysvallat, muuttuvat. 1960-luvulle asti afroamerikkalaisten eriarvoinen käsittely oli varsinkin Etelässä liki itsestäänselvää ja automaattista. Tänään presidentillä on terve rusketus. Vielä vuosituhannen vaihteessa homojen tasa-arvo vaikutti miljoonille amerikkalaisille mahdottomalta ajatukselta. Tänään amerikkalaisten enemmistö kannattaa homoliittoja.

Onnittelut, Jason Collins! Onnittelut, NBA! Onnittelut, Amerikan Yhdysvallat! Te kaikki voitte tänään hieman eilistä paremmin.

Soundtrack: Red Hot Chili Peppers, Fight Like a Brave.

(Juttua on korjattu. Bloggaaja ei ollut havainnut uutista Collinsin helmikuisesta siirrosta Bostonista Washingtoniin.)

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Kaappien ovet ovat alkaneet paukkua siihen tahtiin että olemme kohta vähemmistönä.

Onko tämä luonnon korjausliike väestöräjähdykseen? Mikäpäs siinä. Jälkeläiset adoptioin, niin hyvä tulee.

Nipotan, samaa kertoili Steinbeck romaanissaan Torstai on toivoa täynnä. Luulen kyllä että muovien bisfenolit ja sen semmoiset kyllä ovat vielä tehokkampia syntyvyyden säännöstelyssä.

Nyt kun on saatu homot kaapista ulos, niin kuinka saataisiin kemikaalit takaisin pulloihin ja pullot lukollisiin kaappeihin.

Asiasta kolmanteen edellisten innoittamana.
Luonnon evoluutio ei ole hoitamassa väestöräjähdystä, vaan ihminen itse, kun vesistöjen hormonijäämät ehkäisypillereistä tekevät koiraskalatkin lisääntymiskyvyttömiksi, ja muovien lisäaineet vievät heteromiesten halut.
Lisäksi uhkaa halukkaidenkin heteromiesten hedelmättömyys, kun kaikkialla vaikuttavalla kemikalisaatiolla tuhotaan siittiöt.
Ovatko homot ja lesbot ihmiskunnan pelastus uhkaavalta väestöräjähdyksen tuholta?
Se tosin voisi johtaa lajin sukupuuttoon, ellei ennen sitä toteudu naisgeneetikkojen ennustus, että miessukupuoli katoaa, ja alkaa naisien sukupuoleton lisääntyminen, ts. itsensä monistaminen.

Kommentaattoreiden pelko ihmiskunnan heikosta lisääntymisestä seuraavasta sukupuuttovaarasta ei kyllä ole tästä maailmasta.

Heteroliiton kauneuden ylittää vain homoliitto. Koulussakin heteroliiton lapset tulevat kadehtimaan homoliiton lapsia.

Onnea Collinsille, mutta tämä homokysymys on jo paisunut yli äyräidensä. En haluaisi lukea joka hel…in lehdestä ja kolumnistien tuotoksista tästä samasta marginaalisesta asiasta.

Mietin tuossa, pitäisikö itsekin alkaa joikhaamaan noiden homoliittojen puolesta, koska niiden toteutuminen hiljentäisi yhteiskuntaa vauhkoontuneiden suvakkitoimittajien kommenteilta ja antaisi siten tietä vähän järkevämmille, keskeisimmille ja tärkeämmille keskustelunaiheille. Tarkoitan sitä, että nuo homokysymykset ovat paisuneet täysin yli niiden yhteiskunnallisen merkityksen nykyisessä keskusteluilmapiirissä.

Asiasta vouhotetaan liikaa, vähempikin riittäisi. Kiitos.

HaMi:

Tietoni ei perustu tietoon. Se on ns. ”huuli”, jolla liioittelen tulevaisuuden arvostuksia.

Huulena se on korkeitaan keskinkertainen, tuskin sitäkään.

Kauankohan saamme muuten odottaa mediamaailman ensimmäistä ulostuloa?

HaMilla taas hyvät oivallukset. Luonto vastaa erehtymättömästi muutospaineisiin. Ja voi todellakin tulla sukupuolineutraaleja ihmisiä. Niitähän on jo biologisesti kuin myös luonteeltaan. Näitä jälkimmäisiä aloitteettomia nahjuksia on jo yllin kyllin. Mihinkään ongelman ei suhtaudutan tarmokkaasti vomalla vaan hyssytellen ja odottaen, että deus ex machina. Hallituksemme käy samaa tietä. Yrmy Paavo edusti miesmunaa, mutta fantastikot vain mielikuvia ja intomieltä. Inssujuhat miljoonien luojina ja elämä antajina sadoille edustavat oikeaa mooseslaisuutta. Mukava nähdä että kaapeista tulee monia punaisten pikkupöksykjen kantajia. Yh-äitien pojilla on miesmallit kateissa, Hyvä että sukupuolijako on olemassa, mutta elämisenoikeuis myös ruunilla.

Koskahan ensimmäinen toimittaja tulee kaapista ja ilmoittaa avoimesti olevansa hetero?

No, mitä välii, vaikkei sellaisia olisikaan.