Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Kiitospäivän ajatuksia

Blogit Americana 26.11.2015 10:00
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Tänään Yhdysvalloissa juhlitaan taas kiitospäivää. Perinteiden mukaisesti yritän aina tähän vuodenaikaan miettiä asioita. joista olen läpikotaisin kiitollinen. Perhe, ystävät ja muut perusasiat ovat niin itsestään selviä, ettei niitä tarvitse mainita enää julkisesti – ilmaisen niistä kiitollisuuden suoraan, henkilöltä henkilölle. Mutta muitakin kiitollisuudenaiheita riittää reippasti.

 

Moderni lääketiede

Jos olisin saanut leukemiani vain muutama vuosikymmentä aikaisemmin, tuhkani olisi levitetty tuuleen jo aikoja sitten. Nyt tohtori Dubovsky apujoukkoineen kykenee pitämään sieluni ja ruumiini yhdessä – kaikella todennäköisyydellä.

 

Kosmopoliittinen asuinkaupunkini

En pidä monikulturaalisuudesta, mutta arvostan suunnattomasti radikaalia integraatiota ja sen synnyttämää mahdollisuutta syvään ystävyyteen parhaiden kavereideni – juutalaisen, afroamerikkalaisen ja englantilaisen jannun – kera. Ruoan ystävänä on myös kivaa, että 20 minuutin ajomatkan sisältä löytyy ainakin 20 eri kansallisuutta edustavaa ravintolaa – taatusti autenttisia ja herkullisia.