Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Kiitospäivä 2021 on tavallistakin parempi juhlapäivä: tässä minun viisi syytäni kiitollisuuteen

Amerikan-vuosieni saatossa olen oppinut pitämään kiitospäivästä erittäin paljon.
Blogit Americana 25.11.2021 16:17
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Torstai 25. marraskuuta on kiitospäivä. Amerikkalaiset uskontokunnista riippumatta astuvat notkuvien ruokapöytien ääreen ja yrittävät olla puhumatta politiikasta, koska eno on taas juonut lasillisen liikaa ennen illallista.

Amerikan-vuosieni saatossa olen oppinut pitämään kiitospäivästä erittäin paljon. Siihen ei liity rituaaleja ja perinteitä, juhlissa keskitytään herkutteluun ja leppoisaan yhdessäoloon lähimmäisten kanssa.

Kiitospäivänä yritän muistaa asioita, joista olen ollut pian päättyvänä vuotena erityisen kiitollinen. Lähimmäiset, perhe, terveys ja työ ovat tietenkin itsestäänselvyyksiä, mutta tänäkin vuonna yritän poimia isoja ja pieniä ajankohtaisia kiitollisuuden aiheita. Olen kiitollinen...

 

Covid-19 rokotteesta

Vuosi sitten kiitospäivä oli vain päivä yksinäisyyden monotonisessa jonossa. Terveysviranomaiset kehottivat amerikkalaisia pysymään kotona ja me tottelimme. Kiitos rokotusten ja tuoreen booster-annoksen, nyt elo on palannut melko normaaliksi ja pääsemme puolisoni kanssa ensimmäiselle oikealle lomalle vuosiin!