Kenestä Romneyn varapresidentti-kokelas, vol. 2

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Edellisen listauksen kolmikko muodostaa ehkä vahvimmat ehdokkaat republikaanien vp-kokelaaksi, mutta listalta löytyy vielä vahvoja nimiä.

Paul Ryan
Plussaa: Wisconsinilainen edustaja on puolueen oikean siiven lemmikki. Hyvä puhuja ja varma esiintyjä, jonka budjettiehdotus sai taloudelliset (über)konservatiivit lääpälleen. Auttaisi Romneyta vahvistamaan asemiaan puolueensa oikean laidan parissa.

Miinusta: Vankan idealistinen ehdokas pelottaisi monia riippumattomia. Ryanin valinta vahvistaisi myös Obaman tiimin argumenttia republikaanien vihamielisyydestä keskiluokkaa kohtaan.

Jeb Bush
Plussaa: Veljeksistä älykkäin ja tällä hetkellä suosituin. Vetoaisi latinojen parissa, kiitos latina-vaimon ja sujuvan espanjan taidon. Edelleen suosittu osavaltiossaan Floridassa, ja auttaisi Romneyta voittamaan tärkeän taisteluvaltion. Itsenäinen ajattelija, joka on kritisoinut puolueensa ideologista jäykkyyttä.

Miinusta: Hän on Bush ja itsenäinen ajattelija, joka on kritisoinut puolueensa ideologista jäykkyyttä.

Mitch Daniels
Plussaa: Indianan kuvernööri on erinomainen taloudenpitäjä, jota monet maanittelivat jopa pyrkimään presidentiksi. Vahva tausta sekä liike-elämässä että politiikassa. Kiistattoman älykäs ja hyvä hallintomies.

Miinusta: Paha karismavajaus. Ei tule perinteisestä taisteluvaltiosta. Vetoaa pääasiassa vain valkoisiin, keskiluokkaisiin ja -ikäisiin miehiin.

Mustat hevoset

Susana Martinez
New Mexicon naiskuvernööri. Latina, joka on tullut tunnetuksi laki ja järjestys -asenteestaan.

Chris Christie
New Jerseyn kuveerööri. Itsevarma ja ylitsepursuava mediahahmo, tehokas demokraattisen osavaltion republikaaninen kuvernööri vetoaa riippumattomiin ja myös konservatiivisiin demokraatteihin.

Mary Fallin
Oklahoman suosittu kuvernööri, vahvistaisi Romneyn asemaa naisäänestäjien parissa. Kokemusta Washingtonista. Sotkuinen avioero vuodelta 1998, uskottomuus-syytteineen, tahraa imagoa.

Soundtrack: Dungen, Familj.