Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Katso video: Halinalle vieraili Trumpin vaalitilaisuudessa

Marko Maunula
Blogit Americana 13.4.2016 14:20
Poliittisen elämän hyvä ohjenuora on, että politiikan ei saisi vaikuttaa ystävyyssuhteisiin. Mutta poliittinen suuntautuminen kertoo usein paljon ihmisestä. Tasapainoiset, hauskat ja ystävälliset natsit ja stalinistit ovat melko harvassa. Heidän kanssaan on vaikea keskustella humaanin ja demokraatti...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Tervehdys! Kiitos palautteesta. Harmi ja pahoittelut! Juttuun on nyt vaihdettu videon tilalle linkki, josta videon voi katsoa (toivottavasti, ainakin minä sen äsken näin sieltä).
Yst. Jyrki Jantunen, tuottaja, Suomen Kuvalehti

Ei Sandersin kannattajatkaan aivan puhtoisia ole. He ovat ryhtyneet painostamaan suprerdelegaatteja julkaisemalla näistä osoite-ja puhelinluettelon. Nämä ovat puolestaan tehneet valituksia häirinnästä . Eräs ilmoitti että samat säännöt, jotka koskevat koulukiusaajia tulisi koskea Sandersin porukoitakin.
Trumpin nimitys on nyt sen varassa että hän saa puolet äänistä jo esivaalissa. Jos vaali menee heinäkuun (riitaiseen) kokoukseen niin ehdokas on Cruz.

En ole mitenkään Trump:in ”puolella”, mutta nyt minusta pikkaisen paljon arvostamani blogistin lähdekritiikki pettää; Tämä videohan voi olla vaikka kuinka tarkoitushakuisesti koostettu ja nyt se tarjoillaan tässä jnkl validina tutkimusnäyttönä kannattajien erilaisuudesta…

Bulldog: yleensä en pahemmin piittaa tarkasti valikoiduista, ”katsokaa kuinka ryhmä X/Y/Z on täynnä tyhmiä ja huonoja ihmisiä” –videoista. Ne tarjoavat useimmin halpaa propagandaa kuin oikeaa journalismia. Tässä tapauksessa tein poikkeuksen, sillä video kiteyttää aika osuvasti varsinkin Trumpin kampanjatilaisuuksia leimaavan väkivallan, valkoisen raivon sekä yleisen negatiivisuuden.

Ja Tapanainen, kyllä: Sandersin tukijoista löytyy runsaasti tosiuskovia, joille tarkoitus pyhittää keinot ja joille kompromissi on osoitus ideologisen selkärangan puutteesta.

Kiitän blogistia selvennyksestä, ymmärrän pointin tähän videoon nyt paremmin. Keep on the good work!