Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Kansakunta kaipaa asekeskustelua

Marko Maunula
Blogit Americana 15.12.2012 16:53

Politiikot, aktivistit ja tavalliset aseiden harrastajat ovat viimeisen vuorokauden ajan toistaneet mantraa, jonka mukaan nyt ei ole oikea aika puhua aselainsäädännöstä ja amerikkalaisesta asekulttuurista. Okei, voiko joku poimia hyvän päivän ja kellonajan? Koko kansakunnan olisi hyvä merkitä se kalentereihinsa.

Connecticutin tragedian politisointi kesti noin kaksi tuntia. Puoliltapäivin joku postitti facebookiin vihaisen viestin: ”Fuck you, Wayne LaPierre!” LaPierre on aseoikeuksia puolustavan National Rifle Associationin (NRA) johtaja. Samoihin aikoihin autoradiossani Rush Limbaugh käytti tragediaa hyväkseen aloittaakseen vaahtosuisen monologin liberaalien vapauden vihasta sekä tapahtuman politisoinnista.

Eilen ei ollut vielä aika keskustella amerikkalaisesta aselainsäädännöstä, mutta entä tänään? Huomenna? Ensi viikolla? Mahdollisimman pian, joka tapauksessa.

NRA on nerokkaan tehokas organisaatio. Jos haluat perustaa tehokkaan poliittisen painostusjärjestön, seuraa NRA:n mallia. Organisaatio rekrytoi jäseniä, lobbaa poliitikkoja, kerää rahaa ja vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen tehokkaammin kuin mikään muu amerikkalainen järjestö.

Asetragedioiden yhteydessä NRA yleensä valitsee taktisen hiljaisuuden. Organisaation johto ymmärtää, että jokainen lausunto, osanotot mukaanlukien, kohtaa ainoastaan suuttumusta ja kritiikkiä yleisöltä. Organisaation tragedia on olla hiljaa kunnes kansakunta unohtaa tapahtuman. Samanaikaisesti se jatkaa hiljaista taustatyötään, lobaten aselainsäädännön tiukentamisyrityksiä vastaan.

Strategia on tehokas. Massamurhien ja muun näkyvän aseväkivallan yhteydessä amerikkalaiset ovat täynnä surua ja suuttumusta, mutta kun uutiset hiipuvat pois etusivuilta ja tietoisuudesta, amerikkalaiset ovat jälleen vastaanottavaisempia NRA:n argumenteille: laista huolimatta rikolliset saavat aina aseita, perustuslaki takaa amerikkalaisille oikeuden omistaa aseita, lailliset aseet tarjoavat parhaan puolustuksen rikollisten aseita vastaan.

Aselakien tiukentamisen kannattajien pitää nyt imitoida NRA:ta ja lobata politiikkoja sekä yleistä mielipidettä herkeämättömällä tarmolla. Aseiden vastustajilla riittää argumentteja: aseiden omistaja ampuu pistoolillaan todennäköisemmin itsensä tai perheenjäsenensä kuin rikollisen; valtaosa rikoksista tapahtuu alunperin laillisesti hankituilla käsiaseilla; osavaltioiden aseväkivallan ja aseiden lukumäärän välillä on selkeä korrelaatio.

Soundtrack: Hiljainen hetki Connecticutin uhrien muistolle.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Iso osa kansakunnasta, siellä etelämpänä varsinkin, pitävät ajatustakin aseiden rajoittamisesta selvänä merkkinä siitä, että ”kommunistimuslimi-maanpetturi Obammed” tahtoo riisua kansan aseista voidakseen luovuttaa maan kultalautasella islamistikavereilleen, joita hän samaan aikaan aseistaa. Jotkut luonnollisesti epäilevät kouluampumisen olleen tarkoituksella tätä varten järjestetty. Ja tämä ei valitettavasti ole parodiaa, kahlasin juuri läpi pitkän Facebook-kommenttirimpsun jossa tätä sanomaa julistettiin.

Asennemuutos asekielteiseen suuntaan on hyvin kaukana.

Tämä nimimerkki TaRa on harkintakyvyttömyydessään vaarallinen ja pelkuri
kun ei uskalla esittää tuhoisaa propagandaansa omalla nimellään.
Viime vuonna tapettiin USAssa käsiaseilla 10728 ihmistä.
Vanhassa emämaassa Isossa Britanniassa, jossa käsiasita on kovin harvoilla poliiseillakaan,
vastaava uhriluku oli 8 ihmistä.
Ei tarvita kuin tervettä järkeä sen näkemiseen, että kun Americassa jaetaan
hyökkäysaseita kaikille, niitä saavat myös ne kahjot jotka näitä hulluntöitä tekevät.

Saattaa olla että joidenkin kohdalla aseet voivat olla ”fetissejä” etenkin jos niitä halutaan jatkuvasti lisää ja erilaisia.

Tällöin omistaja saa jokinmoista seksuaalista mielihyvää…sen kokemiseksi niillä pitää myös ampua.

Sellaisen kieltäminen olisi toisaalta julmaa…ja toisaalta seksuaalinen suuntautuminen ei ole hoidoilla muutettavissa.

Ehkä tämä hiukan selittää sitä kamalaa parkumista jota näissä keakusteluissa aina alkaa aseharrastajien taholta kuulua.

Tapanainen kirjoitti: Aseiden saatavuudella on merkitystä. Kun vertaa Kanadan ja Usa:n tilastoja niin ero on selvä.

Oliskos USA:n ja Kanadan yhteiskunnilla muutakin eroa? Kanadassa aseita on normaalien laikuuliaisten kansalaisten saatavilla ihan yhtä helposti/vaikeasti kuin missä muussa länsimaisessa sivistysmaassa. Samat aseet ovat Kanadassa saatavissa kuin USA:ssakin. Tai Suomessa.

Oliskos ero jossain semoisessa kuin kulttuuri? Oliskos kanadalaiset vaikka vähän enemmän semmoisia että ensimmäinen vaihtoehto konfliktien ratkaisuun ei ole ase kädessä?

Ja Tapanaiselle vielä tuosta militia -termistä USA:n perustuslaissa: Historiallisessa kontekstissa se tarkoittaa samaa kuin nykysuomen sana ”reserviläiset”.

Tuo perustuslain maininta tarkoittaa siis sitä että USA:n kansalaisilla on rajoittamaton oikeus omistaa aseita jotta he tarvittaessa voivat aseillaan puolustaa USA:n valtiota.

hra K kirjoitti: Kyllähän aseita voisi vähentää ja ennen kaikkea keskittää ammattilaisille. Mutta tarkoitin enemmän sitä, että olisi opittava ajattelemaan, että aseet eivät normaalioloissa ole ihmisen parhaat ystävät, vaan pahoja ja vaarallisia, joiden kanssa ei pitäisi leikkiä, vaan olla tekemisissä mahdollisimman vähän.

Kitokset asiallisesta, kiihkottomasta vastauksesta.

Olen itsekin pitkälti samaa mieltä, eri mieltä siitä että aseet olisivat ”pahoja”. Aseet eivät ole ”hyviä” tai ”pahoja”, ne ovat vain elottomia esineitä, hienomekaanisia laitteita siinä missä vaikka mekaaniset kellot. Aseilla ei ole omaa tahtoa eivätkä ne säteile mitään maagista ”pahaa” joka saa ihmisen tekemään hirmutekoja.

Olen poliisin sertifioima asekouluttaja joka kouluttaa ihmisiä vastuulliseen aseharrastukseen. En pidä aseita ystävinäni tai vihollisinani, ne ovat esineitä joita käytän harrastuksissani, tehdessäni asioita joista pidän ja jotka tuovat elämääni positiivista energiaa. Aseet eivät ole minulle leluja enkä minä niillä leiki enkä salli muidenkaan leikkivän. En edes omien lapsieni, meillä pyssyleikit ovat kokonaan kielletty..

Toivottavasti ymmärrät että Suomessa on satoja tuhansia vastuuntuntoisia ihmisiä jotka haluavat harrastaa metsästystä, urheiluammuntaa, reserviläistoimintaa, asekeräilyä tai muita aseharrastuksia. Nämä ihmiset tai heidän aseensa eivät muodosta minkäänlaista uhkaa kenellekään.

Kuitenkin täällä ollaan pää märkänä vaatimassa kollektiivista rangaistusta (=asekielto) joka kohdistuisi juuri näihin ihmisiin jotka eivät ole syyllistyneet mihinkään rikokseen eivätkä muodosta ympäristölleen minkäänlaista vaaraa.

Ovatko syyttömiin ihmisiin kohdistettavat kollektiiviset rangaistukset sinusta oikein?

”Nimimerkki Onni Karilainen kirjoitti:Tämä nimimerkki TaRa on harkintakyvyttömyydessään vaarallinen ja pelkuri
kun ei uskalla esittää tuhoisaa propagandaansa omalla nimellään.
Viime vuonna tapettiin USAssa käsiaseilla 10728 ihmistä.
Vanhassa emämaassa Isossa Britanniassa, jossa käsiasita on kovin harvoilla poliiseillakaan,
vastaava uhriluku oli 8 ihmistä”.

Ampuma-aselaki velvoittaa aseenomistajat huolellisuuteen aseiden säilytyksessä. Jos kotiini murtauduttaisiin ja 300 kg täyteen lastattuna painava, lattiaan pultattu asekaappini varastetaa, tähän keskusteluun osallistuminen omalla nimellä katsottaisiin raskauttavaksi seikaksi ja miinut todennäköisesti tuomittaisiin ampuma-aserikoksesta.

Pelkuriksi nimittely kertoo kaikille miten hieno mies olet, nimimerkki Onni Karilainen.

Jos tosiasioiden ja tilastotietojen krtominen on sinusta propagandaa, nimimerkki Onni Karilainen, niin onnea vaan. Elä hyvin ja menesty siellä omassa rinnakkaistodellisuudessasi.

Se seikka, että UK:ssa tapetaan 8 ihmistä lyhyillä aseilla todistaa että asekiellot eivät toimi. Jos se toimisi, UK:ssa ei tapettaisi yhtään ihmistä lyhyillä aseilla koska ne ovat UK:ssa kielletty.

BTW, UK on Euroopan väkivaltaisin maa, Eurostatin tilastojen mukaan siellä tehdään 2000 väkivaltarikosta sataa tuhatta asukasta kohti. Ruotsissa tehdään yli tuhat, Suomessa alle 800.

Henkirikostilastoissa UK on myös Euroopan kärjessä. Onko lyhyellä aseella tapttu sinusta jotenkin enemmän kuollut kuin puukotettu, kuristettu, hukutettu tai hengiltä mukiloitu, nimimerkki Onni Karilainen?

Nipotan kirjoitti:Vastaan kuitenkin Taralle että minulla ei ole ”terveen papereita” kun en tiedä mistä niitä saa ja kun ei niitä koskaan kysytä. (myönnetäänköhän ”kuumakallen papereita” samasta paikasta?).

Niitä terveen paperita saa psykologiaan ja psykiatriaan erikoistuneilta lääkäreiltä joilta me aseharrastajat joudumme lain velvoittamana hakemaan todistuksen tasapainoisuudestamme ja mielemme terveydestä. Tämä sama lääkäri voi kirjoittaa – ise asiassa hänellä on voimassa olevan ampuma-aselain määrittelemä velvollisuus – todistus henkilön sopivuudesta/sopimattomuudesta pitämään halussaan ampuma-asetta. Jos olisin ”kuumakalle”, lääkärillä on velvollisuus tehdä rangaistuksen uhalla minusta ilmoitus poliisille. Koska tällaista ilmoitusta ei ole tehty, en sitten taida olla mikään ”kuumakalle”.

Eli ihan siitä samsta paikasta saa sekä terveen että ”kuumakallen” papereita.

Kysyttävää?

”Nipotan kirjoitti:Saattaa olla että joidenkin kohdalla aseet voivat olla ”fetissejä” etenkin jos niitä halutaan jatkuvasti lisää ja erilaisia.”

Saattaa olla. Itse en ole koskaan tällaisiin henkilöihin koskaan törmännyt enkä usko että tällaisilla ihmisillä voisi olla ampuma-aseita. Voimassa olevan aselain mukaan aseen hankintaluvan hakijan pitää pystyä todistamaan lupaviranomaiselle että hänellä on aseelle relevantti käyttötarkoitus. Olen suhteellisen hyvin perhtynyt aselainsäädäntöön, enkä muista että hyväksyttävien käyttötarkoitusten joukossa olisi ollut seksuaalisten mielihalujen toteuttaminen. Tosin, voi olla että nyt tulilla olevasa uudisyuksessa tämäkin on otettu huomioon.

”Nipotan kirjoitti:Tällöin omistaja saa jokinmoista seksuaalista mielihyvää…sen kokemiseksi niillä pitää myös ampua.”

Jaa-a. On sulla fantasiat. Mutta minähän olen leppoisa, avarakatseinen ja suvaitsevainen ihminen. Jos tämä tuottaa sinulle mielihyvää niin sallin sen sinulle.

Mutta ihailtavaa rohkeutta tulla kertomaan noin avoimesti omista seksuaalisista mieltymyksistään

”Nipotan kirjoitti:Ehkä tämä hiukan selittää sitä kamalaa parkumista jota näissä keakusteluissa aina alkaa aseharrastajien taholta kuulua.”

En ole näissä kirjoituksissa havainnut mitään ”aseharrastajien taholta kuultua parkua”, aseharrastajat vastaavat asiallisiin kysymyksiin aina tyylilleen uskollisina kylmän viileästi kiihkottomasti ja asiallisesti. Me emme heti kättelyssä pyri leimaamaan opponenttejamme hulluiksi, pervertikoiksi tai potentiaalisiksi murhaajiksi. Nämä ovat hoplofobiootikkojn toimintaapoja. Mutta jos mulle vittuillaan niin täältä pesee ja linkoaa: Vastapalloon tulee mitä tältä vtun kosketusvirtuaalinäppäimistöltä (tuokaa se oikea keyboard takaisin!) irti saan.

Itkua, parkua, tunteisiin vetoamista ja itkupotkuraivareita tulee kyllä reippaasti sieltä asekieltoja vaativien puolelta.

Eikä sieltä mitään muuta tulekaan.

Rönttä-Köllönen kirjoitti: Iso osa kansakunnasta, siellä etelämpänä varsinkin, pitävät ajatustakin aseiden rajoittamisesta selvänä merkkinä siitä, että ”kommunistimuslimi-maanpetturi Obammed” tahtoo riisua kansan aseista voidakseen…

Iso osa USA:n asukkaista tosiaan uskoo näin mutta sekin porukka on hyvin pieni vähemmistö. Ja ihan yhtä pieni vähemmistö on tämä porukka jonka mielestä kaikki aseet pitäisi kieltää. Suurelle enemmitölle aseet ovat sek USA:ssa että Suomessa yhdentekeviä eikä niistä kiihkoilla puoleen eikä toiseen.

Euroopan ja USA:n välinen suurin ero on se, että USA:ssa ns. yleinen mielipide uskoo yksilön vapauteen ja vastuuseen, euroopassa rajoituksiin ja holhoukseen.

NRA ei pärjää USA:ssa siksi että sillä olisi enemmän rahaa ja paremmat lobbarit vaan siksi että NRA:n argumentteja ei voi kumota, tosiasiat ovat tosiasioita eikä niitä tunteilla voi kumota vaikka kuinka pinnistäisi.

Ai niin, tuohon piti vielä vastata

”hra K kirjoitti:Sanoisin, että pienoiskivääriä tehokkaampaa ja salakavalampaa asetta ei kotinsa rauhan suojelemiseen tarvita.”

Pienoiskivääri on ihan yhtä tappava ja vaarallinen ase kuin mikä muu hyvänsä ampuma-ase. Jokelassa ja Kauhajoella surmatyöt tehtiin .22LR patruunaa ampuvilla aseilla. Onko pienoiskiväärillä surmattu jotenkin vähemmän kuollut?

Ensimmäisen tshetsenian sodan aikana tshetsenisissit tappoivat lukemattomia venäläissotilaita muovisesta virvoitusjuomapullosta tehdyllä äänenvaimentimella varustetuilla pienoiskivääreillä ampumalla näitä kasvoihin, kaulaan tai luotiliivien kainaloon.

Ai niin, ne hirveät ”rynnäkköaseet”!

Muuttuuko ase jotenkin vaarallisemmaksi jos se on musta ja muistuttaa ulkonäöltään sotilasasetta?

Luoti on ihan yhtä tappava vaikka se ammuttaisiin vaaleanpunaista höyrysilitysrautaa muistuttavasta aseesta.

Juu juu, mutta se iso lipaskapasiteetti…

Minä vaihdan pistooliin lippaan alle sekunnin eikä kiväärinkään lippaan vaihtamiseen paljon pitempään mene.

Mutta ne puoliautomaatti…

Oikea termi on itselataava. Itselataava. Puoliautomaatti on esimerkiksi pst-tykki joka heittää laukauksen jälkeen hylsyn ulos ja jättää lukon auki.

Ja mitä siihen tulinopeuteen tulee niin olen ampunut taittuvalla päällekkäispiippuisella haulikolla käsilingosta heitettyä savikiekkoa neljä (4) kertaa ennen kuin se tippui maahan. Kahdeksan surmanluodin Tauno Pasanen ampui minuutissa kahdeksan laukausta kertalaukeavalla metsästyskiväärillä surmaten neljä suomikonepistoolein aseistautunutta poliisia. Pasanen oli tekohetkellä yli kahden promillen humalassa.

Mutta kun ne pistoolit on helposti kätkettävissä…

Helsingin aikatalon ampuja kuljetti keskellä arkipäivää täysimittaisen kiväärin Helsingin keskustaan ja ampui siellä isänsä.

Voin jatkaa tätä vaikka maailman tappiin.

Yksittäisten asetyyppien kieltämisellä ei ole mitään merkitystä turvallisuuden kannalta.
Ampuma-aseiden totaalikiellolla ei ole mitään merkitystä turvallisuuden kannalta.
Ampuma-aseiden totaalikiellolla ei estetä edes itsemurhia. Japani on itsemurhien kärkimaa vaikka kansalla ei ole käytännössä ensimmäistäkään ampuma-asetta.

Mikä sitten auttaa?

Mielenterveystyö, varsinkin ennaltaehkäisevä mielenterveystyö.
Päihdetyö. Suomalainen tappaa ja kuolee kännissä.
Yhteiskunnallisen tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden edistäminen. Ihminen jolla on asiat hyvin ei lähde riehumaan.

TaRankannattaisi selvittää vaikka netistä ennenkuin kirjoittaa.
Kanadassa on olennaisesti tiukempi aselaki. Siellä aseet on jaettu kolmeen ryhmään.
Metsästysaseet, joita ovat lähinnä pitkä kivääri ja haulikko, käsiaseet, jotka ovat kiven takana ja kielletyt kuten sarjatuliaseet.
Ajoin kerran USA:sta Kanadaan. Ainoa mitä tentattiin ja tarkastettiin oliko aseita metsästysveitset ml.. Kanadalaiset kertoivat että amerikkalaiset eivät aina tunne eroa USA:n ja Kanadan välillä.
Japanissa aseet ja miekat kuuluvat aseisiin ja niitä ei pääsääntöisesti myönnetä kenellekään. Aseilla tehtiin viime vuonna 1 tappo.

Militia vastaisi tänään USA:ssa lähinnä kansalliskaartia.

Tulivuoren purkauksessa maan sisällä vallitsee hurja tilanne. purkauksen alkamiseen tarvitaan valtavasti sisäistä painetta.

Nimimerkki Taran pyrskähtelyissä näen jotain vastaavaa. Sisällä on suuri sanöjen paine ja ne tulevat ulos kuin yskänkohtauksen saaneella keuhkosyöpäpotilaalla…todistelut ja argumentit onnellisesti sekaisin…
kaikesta näkee että mielen kuohu on valtava.

Jos hän olisi oikea tulivuori niin maapallo olisi varmaan jo palasina.

Kylläpäs nimimerkki TaRa on taas päässyt hyvään vauhtiin.
Vai että oman nimen paneminen propagandakirjoitusten alle
veisi putkaan ??? Silkkaa humpuukia sananvapauden maassa.
Tuollainen puskista ampuminen ja tosiasioiden vääntely
sen sijaan vaikuttaa ”kännipäivityksiltä”.
”Jos tosiasiat ovat meitä vastaan, sen pahempi tosiasioille ! ”

Onni Karilainen

Mitäpä TaRa arvelee Suomessa tapahtuvan, jos rynnäkköaseita
ryhdytään jakamaan kaikille kuten siellä American vapaudessa ?
Minun ennusteeni on, että silloin niitä saavat kaikki ne kahjot,
jotka kuulevat päidensä sisältä jumalaisia määräyksiä rynnätä
kouluihin ja alkaa tulittaa.
Olemme samantien amerikkalaisten tasolla näissä asioissa.
Sanoohan tuon jo järki.

Olen Kuvalehden nelikymmenvuotinen kestotilaaja.
Keskustelimme tuossa taannoin päätoimittaja
Tapani Ruokasen kanssa moderoinnin tarpeesta
tällä palstalla ja hän poisti päätoimittajan valtuuksin
tuolloin erään sopimattomuuksiin menneen kirjoituksen.
Olimme molemmat taipuvaisia uskomaan, että
Kuvalehden lukijoiden taso riittää, eikä moderoinnin
lisäkustannusta tarvita.
Erehdyimmeköhän ja pitäisikö moderointia sittenkin harkita ?

”Olimme molemmat taipuvaisia uskomaan, että Kuvalehden lukijoiden taso riittää, eikä moderoinnin
lisäkustannusta tarvita.”

Mitkään vetoomukset – kuten lukijoiden tasoon – eivät auta, sillä minne pääsee kaikentasoista, sinne sitä myös tulee. Nuo sopimattomuudet etsivät nimittäin jatkuvasti esiintulomahdollisuuksia, varsinkin kun jälkimmäisten suunta on ollut niukkeneva, mutta ei varmaankaan edellisten.

Rikollisuudesta yleensä murhat, tapot ja niiden yritykset ovat läheltä sitä pahempaa päätä. Tässäkin keskustelussa on ainkin minulle käynyt selväksi että niiden suuri lukumäärä korreloi aivan selvästi amuma-seiden määrän kanssa…siitä ei nyt kyllä pääse mihinkään. Ampumalla tappaminen on niin helppoa ettei tarvitse aina olla edes tappamisen aikomustakaan!?

Entäs sitten muu rikollisuus? Näyttää siltä että ”paha” rikollisuus ikäänkuin vetää peräänsä lievempää rikollisuutta. Kun mies lukee lehdestä että joku ampui vaimonsa ei se oman muijan hakkaaminen enää niin pahalta tunnukaan.(tietenkin pitää ensin olla riita)

Uskon että rikollisuus vetää aina piilevää rikollisuutta päivänvaloon ja niin keskuudessamme lihoo itseään ruokkiva hirviö ja siitä saamme paljolti kiittaa vapaata tiedonvälitrystä.

Tara saakoon täydet pisteet ahkerasta kirjoittelusta. Mutta hänellehän maksetaan siitä palkkaa?

Kaksi asiaa on tärkeää. Aseiden saatavuus ja säilytys. Australia kiristi 16 vuotta sitten aselakejaan. Aseilla tehdyt surmat ovat puolittuneet.
Japanissa se aseen saanti vasta vaikeaa on. Aselait on vanhaa perua ajalta kun samurait piti riisua aseista. Siellä haastatellaan hakija, naapurit ja teetetään mielentilatutkimus kolmen vuoden välein.

Usein surmaaja ei olekaan aseluvan haltija vaan joku muu on päässyt käsiksi toisen aseeseen.
Aseiden säilytys pitää saada kuriin. Ja patruunoiden.
-murtovarma asekaappi, jossa on numerolukko. Tarvittaessa lukko,pistoolista piippu ja patruunat lukon taakse eri paikkaan.

Jo näillä eväillä olisi moni surma jäänyt tekemättä

He-he, kylläpäs porukka käy kuumana ja ad hominem viuhuu ja olkinukkeja hakataan niin että ruumenet pöllyää.

”Tapanainen kirjoitti:TaRankannattaisi selvittää vaikka netistä ennenkuin kirjoittaa.”

Tapanaisen kannattaisi selvittää luotettavista lähteistä, esimerkiksi viranomaisten pitämistä tilastoista tosiasiat. Japanissa surmataan vuosittain tuliaseilla parikymmentä ihmistä vaikka niitä ei siellä edes pitäisi olla. Henkirikosluvuissa Japani (murhia per 100 000 asukasta) Japani ei eroa vastaavista maista mitenkään.

”Nipotan kirjoitti: Tulivuoren purkauksessa maan sisällä vallitsee hurja tilanne. purkauksen alkamiseen tarvitaan valtavasti sisäistä painetta.

Nimimerkki Taran pyrskähtelyissä näen jotain vastaavaa. Sisällä on suuri sanöjen paine ja ne tulevat ulos kuin yskänkohtauksen saaneella keuhkosyöpäpotilaalla…todistelut ja argumentit onnellisesti sekaisin…kaikesta näkee että mielen kuohu on valtava.”

Ad hominem. Nipotan ei edes yritä tuoda keskusteluun mitään lisäarvoa, muuta ei ole kuin hirveä halu loukata ja hyökätä väärää mieltä olevan henkilön kimppuun, ei keskustella asiallisesti.

”Nipotan kirjoitti:Rikollisuudesta yleensä murhat, tapot ja niiden yritykset ovat läheltä sitä pahempaa päätä. Tässäkin keskustelussa on ainkin minulle käynyt selväksi että niiden suuri lukumäärä korreloi aivan selvästi amuma-seiden määrän kanssa…”

Bullshit. Ampuma-aseiden määrällä ja henkirikosten yleisyydellä ei ole yhtään mitään tekemistä toistensa kanssa. Jos ampuma-asetta ei ole saatavilla niin sitten käytetään muita välineitä. Jos ampuma-aseiden määrällä ja henkirikosten määrällä olisi suora yhteys toisiinsa, Sveitsi olisi maailman vaarallisin maa.

”Nimimerkki Onni Karilainen kirjoitti:Mitäpä TaRa arvelee Suomessa tapahtuvan, jos rynnäkköaseita
ryhdytään jakamaan kaikille kuten siellä American vapaudessa ?”

Olkinukke. ”Rynnäkköaseita” (mitä nekin ovat?) ei ”jaeta” kaikille edes Yhdysvalloissa. USA:ssa aseenostajan taustat tarkistetaan itse asiassa tarkemmin kuin Suomessa silloin kun ase ostetaan aseliikkeestä. Rikostuomiot, vakavat päihde ja psyykkiset ongelmat esimerkiksi estävät minkäänlaisen ampuma-aseen hankkimisen laillisia kanavia pitkin. Ja jos tämmöinen ihminen jää poliisin haaviin aseen kanssa niin häkki heiluu ja pitkään.

”Nimimerkki Onni Karilainen kirjoitti: Olen Kuvalehden nelikymmenvuotinen kestotilaaja.
Keskustelimme tuossa taannoin päätoimittaja
Tapani Ruokasen kanssa moderoinnin tarpeesta
tällä palstalla ja hän poisti päätoimittajan valtuuksin
tuolloin erään sopimattomuuksiin menneen kirjoituksen.
Olimme molemmat taipuvaisia uskomaan, että
Kuvalehden lukijoiden taso riittää, eikä moderoinnin
lisäkustannusta tarvita.
Erehdyimmeköhän ja pitäisikö moderointia sittenkin harkita ?”

On se vaan niin ikävää kun joku KEHTAA olla erimieltä nimimerkki Onni Karilaisen kanssa. Yhyy!

Nimimerkki Onni Karilainen haluaisi siis saada diktaattorin valtuudet kieltää sellaisten ihmisten oikeuden kommentaa Suomen Kuvalehden kirjoituksia, jotka eivät ole samaa mieltä nimimerkki Onni Karilaisen kanssa?

Nimimerkki Onni Karilainen kirjoitti: ”Kylläpäs nimimerkki TaRa on taas päässyt hyvään vauhtiin.
Vai että oman nimen paneminen propagandakirjoitusten alle veisi putkaan ???”

Olkinukke. Ensinnäkään en kirjoita ”propakandakirjoituksia vaan tuon esiin tosiasioita jotka tuntuvat ärsyttävän sinua suunnattomaksi. En ole myöskään missään sanonut että mielipiteen vuoksi joutuu putkaan.

Sen sijaan olen sanonut että koska omistan – sanotaan vaikka aseen – niin ampuma-aselaissa määrätään asetta säilyttämään turvallisesti ja huolellisesti. Jos paljastan täällä henkilöllisyyteni, sen jälkeen on hyvin laajalti tiedossa mitä rikollisia kiinnostavaa tavaraa kotoani löytyy. Jos tämän jälkeen kotiini murtaudutaan ja täältä viedään omistamani ase jota sitten käytetään vaikka – heh – kouluammuskelussa niin takuulla häkki heiluu ja minut kuvaannollisesti naulitaan ristille koska ”olen mahdollistanut rikoksen”

”Tapanainen kirjoitti: Kaksi asiaa on tärkeää. Aseiden saatavuus ja säilytys. Australia kiristi 16 vuotta sitten aselakejaan. Aseilla tehdyt surmat ovat puolittuneet.”

Aseilla tehdyt surmat ovat puolittuneet mutta henkirikosten määrä ei ole laskenut. Onko puukotettu, kuristettu, hengiltä hakattu tai hukutettu jotenkin vähemmän kuollut kuin ammuttu?

”Japanissa se aseen saanti vasta vaikeaa on. Aselait on vanhaa perua ajalta kun samurait piti riisua aseista. Siellä haastatellaan hakija, naapurit ja teetetään mielentilatutkimus kolmen vuoden välein.”

Silti Japanissa ammutaan laittomilla aseilla vajaa kaksikymmentä ihmistä joka vuosi. Joukkosurmat tehdää teräaseilla. Muutama vuosi sitten hihhuliporukka levitti hermokaasua Tokion metroon ja muistaakseni 16 kuoli ja kymmenet vammautuivat.

”Usein surmaaja ei olekaan aseluvan haltija vaan joku muu on päässyt käsiksi toisen aseeseen.
Aseiden säilytys pitää saada kuriin. Ja patruunoiden.
-murtovarma asekaappi, jossa on numerolukko. Tarvittaessa lukko,pistoolista piippu ja patruunat lukon taakse eri paikkaan.”

Tällä tavoin aseita säilytetään mm. Suomessa. Aseturvallisuuteen liittyy myös se, etteivät aseharrastajat mainosta sitä että kotoa löytyy aseita esimerkiksi paljastamalla netin koulukiusaajille henkilöllisyytensä.

Nuo kaikki kouluammuskelut ovat olleet Mossadin falseflagejä. USA:ssa perustetaan juutalaista hirmuvaltaa ja sitä ennen on kansalaisilta kerättävä aseet tai tiukennettava systeemejä ja perustettava kansalliskaarti laajoine valtuuksineen. Viimeisin kouluampuminen on selvä huijaus. Katsokaa, kuka aina ajaa ympäri maailmaa aserajoituksia tällaisten jälkeen.

Israelissa opettajilla on automaattiaseet. Amerikkalaisten verovaroilla ostetaan israelilaisnaisille aseita. Lisäksi juutalaisjärjestöt USA.ssa aseistautuvat raskaasti eikä heiltä ole kukaan vaatimassa aseita pois. Pikemminkin Homeland Security varustaa ja avustaa kaikin tavoin. Vain valkoihoisilta amerikkalaisilta vaaditaan pois aseita omituisen joukkomurhan perusteella, vaikka kukaan ei ole nähnyt ruumiita ja ammattilaiset näyttelijät on paljastettu eli he ovat esittäneet muka lapsensa menettäneitä vanhempia.