Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Kaatuuko Yhdysvaltain seuraava presidentti?

Marko Maunula
Blogit Americana 12.1.2014 13:00
Chris Christie on pulassa. New Jerseyn kuvernööri, maltillinen republikaani ja republikaanisen puolueen ehkä vahvin kandidaatti vuoden 2016 presidentinvaaleissa on keskellä uransa pahinta skandaalia. Pari viime vuotta Christie on ollut maltillisten republikaanien suurin toivo. Läpeensä demokraattise...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Heikoilla on republikaanien presidenttipeli, jos Christie on pääehdokas. Hän muistuttaa otteiltaan Toronton pormestari Fordia.
Christie erotti pari avustajaa mutta kysymykseen omasta erosta hän vastasi ”Hyvä jumala, en, hullu kysymys”

Washington-silta yhdistää Manhattanin New Jerseyn puolelle. Kyseessä on maksullinen silta Manhattaniin päin mutta ilmainen New Jerseyhin päin. Silti se on aina ruuhkainen. On todella idioottimaista sulkea sillan kaistoja poliittisen pelin takia. Ainakin yhtä kuolemantapausta tutkitaan kun ambulanssi jäi ruuhkaan.

Miten tämä paljastui? Paljastui New Yorkin alueen liikenneväylistä vastaavan Port Authorityn ja Christien avustajien sähköpostit:
”Time for some traffic problems in Fort Lee.” Ja vastaus minuuttia myöhemmin : “Got it” .

Meillähän aikoinaan K-linja yritti samaa kun Väyrynen kirjoitti kirjeen KGB-kenraali Vladimiroville: ”voitaisiko ajatella idänkaupan vaikeuksia käytettävän Karjalaisen presidenttikampanjassa?”. Tai sinnepäin.