Isis haluaa sotaa – annetaan se heille!

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Monet ystäväni ja kollegani ovat sanoneet, kuinka lännen ei pitäisi reagoida Pariisin iskuihin väkivallalla, koska Isis haluaa juuri konfliktin eskaloitumista. Itse sanon, että jos Isis haluaa laajempaa sotaa demokraattista, sivistynytta maailmaa vastaan, annetaan se heille!

Myös Hitler halusi sotaa. Lopulta liittoutuneet antoivat hänelle haluamansa. Päätös oli, tietenkin, oikea.

Sitten viime vuosikymmenen massiivisten iskujen, länsimaat ovat hiljalleen ryhtyneet suhtautumaan islamistiseen terrorismiin kuin tornadoihin tai muihin luonnonilmiöihin: ne sattuvat valtaosin jossain muualla. Jos iskut saapuvat omaan naapurustoon, niiden jäljet on siivottava ja elämän on jatkuttava entisellään.

Pariisin iskut osoittavat, että lakoninen suhtautuminen islamistiseen terroriin on mahdotonta. Meidän on murskattava Isis, al-Qaida ja muut islamistiset organisaatiot. Sairaat teurastajat on kitkettävä maailmasta kuin rikkaruohot.

Samanaikaisesti on muistettava, että taistelussa islamisteja vastaan on pohjimmiltaan kyse läntisten, demokraattisten ja suvaitsevaisten arvojen puolustamisesta. Me emme voi puolustaa arvojamme luopumalla niistä.