Hurja vaalivideo: Ex-kongressiedustaja vihaa tyrannien Washingtonia – ja järjestää kivääriarpajaiset päästäkseen sinne takaisin

Raju mutapaini on kuulunut Yhdysvaltain politiikkaan aina. Silti aina välillä jopa kokenut tutkija yllättyy.

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Tämän päivän poliittinen kulttuuri harvoin saa Yhdysvaltain poliittisen historian tutkijaa hätkähtämään.

Rasismi on nykyisin piilossa, kun se aikaisemmin muodosti varsinkin Etelävaltioissa politiikan kivijalan. Poliittinen väkivalta, terrori, vihapuhe ja vastustajan demonisointi ovat olleet osa maan politiikkaa sen synnytyskivuista alkaen. Nykyhetki on poikkeuksellinen ainoastaan siinä, että istuva presidentti ottaa innolla osaa poliittiseen mutapainiin.

Satunnaisesti joku lausunto tai mainos tiputtaa silti leuan auki. Paul Brounin uusi kampanjavideo on niin hillitön, että luulin sen ensin olevan vitsi.

https://www.youtube.com/watch?v=22ZwhgeFvf0

Entinen kongressiedustaja Broun vihaa Washingtonia ja uskoo tarvitsevansa aseita ”Atlantasta saapuvia ryösteleviä laumoja” (lue: afroamerikkalaisia) vastaan. Yksi onnekas tukija voi voittaa oman AK-15 ”vapauskoneen” liittyäkseen taisteluun puolustamaan Pohjois-Georgiaa.

Broun edusti umpikonservatiivista Pohjois-Georgian vaalipiiriä 2007-2015. Taistelu marxismia, aselakeja, ja evoluutioteoriaa vastaan ei ole vielä ohi. Brounin viha ”tyrannimaista” Washingtonia kohtaan on niin vahva, että hän haluaa sinne takaisin.