Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Hillary on huono poliitikko

Blogit Americana 7.10.2015 10:00
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Olemme vasta presidenttikampanjoiden alkusuoralla, mutta olemme oppineet ainakin yhden asian: Hillary Clinton on todella huono poliitikko.

Vuonna 2008 demokraattien ehdokkuuden piti olla Hillaryn heiniä. Ylimielinen ja establishment-henkinen kampanja sai haastajan illinoisilaisesta senaattorista, ja Barack Obama marssi lopulta voittoon valtavan kansanliikkeen tukemana.

Tappio Obamalle ei ollut häpeä. Miehen kampanjapomot olivat suorastaan nerokkaita, ja Obama osoitti jo alkusuoralla olevansa sukupolvensa taitavimpia poliitikkoja.

Tämänkertaisen kampajan vakavin uhkaaja on Hillary itse: Hillary takeltelee kampanjassaan ja on vaarassa hävitä hajamielisen professorin näköiselle ja huumorintajuttomalle vermontilaiselle sosialistille.

 

Sähköpostiskandaali osoitti Hillaryn tiimin heikkouden. Salailu, välttelevät vastaukset ja loppusuoran hidas ja porrastettu tietojen paljastaminen lehdistölle pitivät huolen, että skandaali pysyy lööpeissä kauan ja lisää kasvavaa mielikuvaa Hillarysta epäluotettavana, salailevana ja eettisesti joustavana kandidaattina.