Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Hillary – miksi häneen ei luoteta?

Marko Maunula
Blogit Americana 26.8.2016 13:26
Politiikassa mielikuvat muuttuvat usein todellisuudeksi. Hillary Clinton on itse osaltaan luomansa yli 20 vuotta vanhan mielikuvan vanki. Vaaleihin on nyt noin kaksi kuukautta. Republikaanien ehdokas on jatkuvien valheiden, loukkausten ja poliittisten virheiden Tonava. Miksi Hillary ei ole jo murska...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

”Seksistiset asenteet, hyperpoliittinen ilmapiiri ja median vääristynyt idea tasapuolisuudesta ovat osaltaan muokanneet poliittista keskustelua ja kansakunnan mielikuvaa Hillarysta. Mutta valtaosin Hillary saa syyttää mielikuvasta 1990-luvun itseään. Ensimmäiset vaikutelmat ovat usein pysyviä.”

Johtopäätös voi pikemmin olla, että USA:n presidentinvaaleissa ratkaisevat ennen kaikkea mielikuvat. Bill Clinton ja Obama ovat hyviä puhujia ja muutenkin hurmureita, jotka osasivat luoda hypeä. Syntyi odotus, että kaikki muuttuu, kun vain heidät valitaan. Nuo odotukset eivät toteutuneet – eivätkä ehkä voineetkaan toteutua, niin ylimitoitettuja ne olivat.

Suomessa on (ainakin toistaiseksi) käynyt niin, että asiantuntemus on painanut. Jos sitä ei ole ollut kuten Riitta Uosukaisella, pelkkä miellyttävyys ei ole riittänyt. Jostain syystä suomalaisiin on vedonnut pikemmin se, ettei heitä yritä miellyttää.