Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Hillary – miksi häneen ei luoteta?

Blogit Americana 26.8.2016 13:26
Marko Maunula
Marko Maunula - avatar
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Politiikassa mielikuvat muuttuvat usein todellisuudeksi. Hillary Clinton on itse osaltaan luomansa yli 20 vuotta vanhan mielikuvan vanki.

Vaaleihin on nyt noin kaksi kuukautta. Republikaanien ehdokas on jatkuvien valheiden, loukkausten ja poliittisten virheiden Tonava. Miksi Hillary ei ole jo murskannut Donald Trumpia maanrakoon?

Kun Hillary nousi ensin alueelliseen ja myöhemmin kansalliseen valokeilaan kuvernööri ja presidentti Bill Clintonin puolisona, kansakunta tutustui tosikkomaiseen, ylimieliseen ja kovanyrkkiseen Hillaryyn.

Siinä missä Bill oli suvereeni politiikko, joka huokui empatiaa ja kykyä asettua äänestäjiensä asemaan, Hillary oli kylmä lakimies. Kontrasti vain korostui, kun Hillary seisoi halinallepuolisonsa rinnalla.

Arkansasin kuvernöörin vaimona Hillary saattoi ilmestyä Arkansasin yliopiston amerikkalaisen jalkapallon kotiotteluihin kirja kädessä. Osavaltiossa, jossa matsit ovat tärkeä sosiaalinen tapahtuma, tällainen vahvisti mielikuvaa ulkopuolisesta, jota ei edes kiinnostanut samastua ympäristöönsä.