Hillary Clinton ei vieläkään katso peiliin

Clintonin paluu paljasti, että demokraattien oppositiopolitiikka on kriisissä.

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Hillary Clinton astui takaisin julkisuuteen toukokuun 2. päivänä. Haastattelu paljasti vakavia ongelmia sekä Clintonin että monien demokraattien poliittisessa ajattelussa.

Clintonilla ja useilla demokraateilla on edelleen vaikeuksia katsoa peiliin. Kun Christiane Amanpour kysyi Clintonilta tappion syistä, Clinton myönsi, että tappio oli pohjimmiltaan hänen vastuullaan. Silti hän samalla syytti seksismiä, FBI-pomo James Comeyta sekä Venäjän tietomurtoja.

”Jos vaalit olisi pidetty lokakuun 27. päivä, olisin nyt presidentti,” Clinton sanoi. Toisin sanoen, Clintonin mielestä tappion tärkein syy ei siltikään ollut hänen surkea kampanjansa vaan Comeyn päätös avata uudelleen tutkimus Clintonin sähköposteista aivan marraskuun vaalien alla.

 

Clinton ja demokraatit onnistuivat häviämään huijarille, törkysuiselle patologiselle valehtelijalle, narsistille ja rasistille jonka tiedot politiikasta sekä Yhdysvaltain hallitsemisesta ovat peruskoululaisen tasolla. Tämä on uskomaton saavutus, jota yhteiskuntatieteilijät analysoivat vielä vuosikymmeniä.