Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Hämmentävää homofobiaa Michiganissa

Marko Maunula
Blogit Americana 30.9.2010 13:56

Michiganin osavaltion avustava lakimies, suhteellisen korkea-arvoinen virkamies, on aloittanut yhden miehen sodan University of Michiganin opiskelijahallituksen johtajaa, avoimesti homoseksuaalia nuorta miestä vastaan.

Lakimies Andrew Shirvell on kritisoinut liki pakkomielteenomaisesti 21-vuotiasta opiskelijajohtaja Chris Armstrongia. Shirvell on jo kuukausia hyökännyt nuorukaista vastaan blogissaan ja haastatteluissa ja jopa protestoinut pojan kodin ulkopuolella.

Shirvellin käytös on vähintäänkin kummallista, ja hänen uransa kiihdyttää kohti roskakoria. Lyön vaikka vetoa pikaisten potkujen puolesta, eikä uusia työtarjouksia löytyne paitsi ehkä kaikkein marginaalisimpien fundamentalistihihhuleiden organisaatioista.

Jälleen kerran on aika kaivaa esiin klassinen tutkimus vuodelta 1996: laboratoriotestit osoittivat, että homofobiset miehet kiihoittuivat katsoessaan homopornoa. Tutkimus teki johtopäätöksen, että homofobialla on vahva yhteys henkilön tiedostamattomiin tai tukahdettuihin homoseksuaalisiin taipumuksiin.

Soundtrack: Weather Girls, It’s Raining Men.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Palinilaiset kasvattavat lapsensa vihaamaan homoja ehdoitta, mutta siitä huolimatta osa heistä on homoja, joten he tuntevat syyllisyytta siitä itsessään ja haluavat hävittää koko homouden.

No, itsepähän tekee itsestään naurettavan. Uransa voi pilata niin monella tavalla.