Hämmentävää homofobiaa Michiganissa

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Michiganin osavaltion avustava lakimies, suhteellisen korkea-arvoinen virkamies, on aloittanut yhden miehen sodan University of Michiganin opiskelijahallituksen johtajaa, avoimesti homoseksuaalia nuorta miestä vastaan.

Lakimies Andrew Shirvell on kritisoinut liki pakkomielteenomaisesti 21-vuotiasta opiskelijajohtaja Chris Armstrongia. Shirvell on jo kuukausia hyökännyt nuorukaista vastaan blogissaan ja haastatteluissa ja jopa protestoinut pojan kodin ulkopuolella.

Shirvellin käytös on vähintäänkin kummallista, ja hänen uransa kiihdyttää kohti roskakoria. Lyön vaikka vetoa pikaisten potkujen puolesta, eikä uusia työtarjouksia löytyne paitsi ehkä kaikkein marginaalisimpien fundamentalistihihhuleiden organisaatioista.

Jälleen kerran on aika kaivaa esiin klassinen tutkimus vuodelta 1996: laboratoriotestit osoittivat, että homofobiset miehet kiihoittuivat katsoessaan homopornoa. Tutkimus teki johtopäätöksen, että homofobialla on vahva yhteys henkilön tiedostamattomiin tai tukahdettuihin homoseksuaalisiin taipumuksiin.

Soundtrack: Weather Girls, It’s Raining Men.